comScore

Real Madrid Real Madrid

Finale kadar gol yemedi ve tarihe geçti!

12 Şubat 2014, Çarşamba 19:14

İspanya Kral Kupası'nda finale yükselen Real Madrid, başarılması güç bir rekora da imza attı. Eflatun-beyazlılar, finale kadar oynadıkları 8 maçta gol yemedi ve bunu gerçekleştiren ilk takım oldu.

İspanya Kral Kupası'nda ilk finalist, ezeli rakibi Atletico Madrid'i 3-0 ve 2-0'lık skorlarla eleyen Real Madrid oldu.

Eflatun-beyazlılar, her iki yarı final maçında da kalesini gole kapatırken, bu da onlara ulaşılması zor bir rekoru getirdi.
 
Kral Kupası'na 4. turdan katılan Real Madrid, bu turda zayıf rakibi 2-0 ve 0-0'lık skorlarla elerken, rahat bir şekilde 5. tura yükselmişti. 5. turda ise rakipleri Osasuna oldu. Osasuna'yı da 2-0 sonuçlanan iki maçla eleyen Madrid, çeyrek finalde karşısında Espanyol'u buldu. Bu turda da kalesinde gol görmeyen Real Madrid, 1-0'lık iki galibiyetle yarı final vizesini aldı.
 
Ancak yarı final eşleşmesi, Madrid derbisine sahne oldu. Çok yüksek tansiyonda geçen iki maçta da rakibine gol fırsatı tanımayan Eflatun-beyazlılar, 3-0 ve 2-0'lık sonuçlarla adını finale yazdırmayı başardı.
 
Real Madrid, Kral Kupası'nda finale çıkarken, büyük bir başarıya da imza attı. Oynadıkları 8 maçta da kalesini gole kapatan Eflatun-beyazlı ekip, bunu başaran ilk İspanyol takımı oldu. Daha önce Barcelona ve Athletic Bilbao gibi takımlarda bunu başarmış olsa da o zamanki kupa formatı çok farklıydı. Barcelona 2 maç oynayarak, Bilbao da maç oynamadan finale çıkmıştı.
 
Madrid'in finaldeki rakibini belirleyecek maç ise bu akşam Real Sociedad ile Barcelona arasında oynanacak. İlk maçtaki 2-0'lık galibiyetin avantajıyla deplasmanda Real Sociedad karşısına çıkacak Katalanlar, finale çıkmayı başarırsa, 1 yıllık aranın ardından Kral Kupası'nda yeniden bir El Clasico finali izleyeceğiz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!