comScore

Real Madrid Real Madrid

Derbi öncesi konuştular!

04 Şubat 2014, Salı 21:51

İspanya Kral Kupası Yarı Final maçında başkent Madrid'in iki ezeli rakibi karşı karşıya geliyor. Zorlu mücadele öncesi iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

İspanya Kral Kupası yarı final ilk maçında, yarın akşam Santiago Bernabeu Stadı'nda karşı karşıya gelecek Real Madrid ve Atletico Madrid, son hazırlıklarını tamamladı.
 
Lig maçında sakatlanan David Villa'dan yoksun olacak Atletico Madrid'de diğer sakat futbolcu Arda Turan ise son iki gündür antrenmanlarda takımdaki yerini alıyor.
 
Real Madrid'e karşı oynanan son iki maçını da kazanan Atletico Madrid'in teknik direktörü Diego Simeone düzenlediği basın toplantısında, güçlü rakiplerine karşı gerçekçi olmak gerektiğini vurgulayarak ''İyi istatistikleri alçak gönüllü yorumluyoruz. Onlar büyük takım, biz de iyi mücadele ediyoruz. Lig maçında henüz 6. haftaydı ve yeni teknik direktörle az maç oynamışlardı. Şimdi elbette daha iyiler'' dedi.
 
''Ben olsam her yaz Real Madrid ile hazırlık maçı yapardım'' diyen Simeone, ''Geçen hafta söylediğim gibi, en iyilerle ne kadar çok mücadele edersen o kadar büyürsün'' değerlendirmesini yaptı.
 
Arjantinli teknik adam, Real Madrid'de sadece Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi maçlarında forma giyen İker Casillas'ın 15 yıldır Atletico Madrid'e karşı kaybetmemiş olmasınını hatırlatılması üzerine de ''Oynadığı zamanlarda zaten kendi tarihini yazmış ve büyük bir kaleci olan İker için önemli bir ayrıntı'' ifadesini kullandı.
 
Real Madrid tarafında da lig maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle alacağı ceza henüz açıklanmayan Cristiano Ronaldo'nun Atletico Madrid'e karşı oynamasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca Bale'in de bu karşılaşmada tekrar kadroya alınabileceği bildirildi.
 
İspanyol devlet televizyonu RTVE, Futbol Federasyonu Disiplin Komitesi kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Ronaldo'nun 3 maç ceza alacağını ve Atletico Madrid maçında oynaması için bir engel olmadığını duyurdu.
Haberde, Ronaldo'nun Athletic Bilbao'lu futbolcu Dos Santos Aveiro'nun yüzüne vurmaktan 1 maç, kırmızı kartın ardından yaptığı hareketten dolayı da 2 maç ceza aldığı iddia edildi.
 
Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti de bugünkü basın toplantısında, Ronaldo'nun Atletico Madrid karşısında oynamasını engelleyecek bir ceza almayacağını söyledi.
 
Ancelotti, maçla ilgili de şu yorumu yaptı:
''180 dakikalık bir eleme. Kolay bir rakip değil çünkü iyi savunma yapan ve kontratağı iyi kullanan bir takım. En üst düzeyde oynamamız gerekiyor. Ligde bizi yendiler ama şimdiye kadar çok şey değişti.''
 
Atletico Madrid, geçtiğimiz sezon Kral Kupası finalinde Real Madrid'i yenerek kupayı müzesine götürmüştü.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!