comScore

Real Madrid Real Madrid

Euroleague'de Fernandez damgası

18 Ocak 2014, Cumartesi 13:33

THY Avrupa Ligi Top 16 turunda, 3. haftanın en değerli oyuncusu (MVP) Real Madrid'den Rudy Fernandez oldu.

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turunun üçüncühaftasında, Real Madrid'de forma giyen İspanyol Rudy Fernandez, haftanın en değerli oyuncusu (MVP) oldu.

Bayern Münih karşısında 24 sayı, 5ribaunt, 3 asist, 1 top çalmayla mücadele eden Fernandez, 7'de 4 iki sayı, 6'da 4 üç sayı ve 4'te 4 serbest atış isabetiyle oynadı. Sergilediği performansla 30 indeks puanı toplayan 28 yaşındaki basketbolcu, rakiplerinin önünde haftanın en değerli oyuncusu olmaya hak kazandı.
CSKAMoskova'nın Sırp pivotu Nenad Krstic, haftayı 33 indekspuanıyla tamamlamasına rağmen takımının Partizan'a 73-72 kaybetmesi nedeniyle MVP olmayıbaşaramadı. Karşılaşmada 27 sayı, 7 ribaunt, 1 asist ve 2 blokla oynayan Krstic, 33 indeks puanı topladı. 30 yaşındaki basketbolcu mücadeleyi 14'te 11iki sayı ve 7'de 5 serbest atış isabetiyle tamamladı.

Rus ekibinde, Partizan'a karşıalınan yenilgiye rağmen başarılı performans sergileyen bir diğer isim ise Sonny Weems'ti. Maçı 27 indeks puanıyla tamamlayan ABD'li skorer, 16 sayı,10 asist 2 ribaunt ve 2 top çalma ile mücadele etti.

DENTMON'DAN SAYI ŞOV

İlk turla birlikte THY Avrupa Ligi'nde bu sezon yapılan 13 maç sonunda en çok sayı atan oyuncular içinde Zalgiris Kaunas'ta forma giyen Justin Dentmon ilk sıraya yükseldi.

Geçen hafta CSKA Moskova potasına 22 sayı gönderen Dentmon, bu hafta ise Maccabi Electra karşısında 21 sayı üretti. Toplam sayısını 223'e çıkaran ABD'li basketbolcu, maçbaşına kaydettiği 17,15 sayı ortalamasıyla zirvenin yeni sahibi oldu.

Uzun süredir sayı krallığında ilk sırada yer alan Fenerbahçeli BojanBogdanovic ise Unicaja Malaga karşısında 4 sayıda kalarak bu yerini kaybetti. Hırvat oyuncu maçbaşına 16,38'lik ortalamasıyla Dentmon'ın yanı sıra Strasbourg'tan Alexis Ajinca ve EA7 Emporio Armani'den KeithLangford'ın arkasında 4. sıraya kadar geriledi.

LAVRINOVİC İLK SIRADA

Ukrayna'nın Budivelnik Kiev takımında forma giyen Darjus Lavrinovic, indeks puanında ilk sırada yer alıyor. Sezonda geride kalan 13 haftanın ilk turgrubunda mücadele eden ve toplam 195 indeks puanı toplayan Lavrinovic, maç başına 19,5 indeks puanıyla haftayı Laboral Kutxa'dan Andres Nocioni ve Real Madrid'den Rudy Fernandez'in önünde birincisırada bitirdi.

Geçen hafta indeks puanında zirvede yer alan Fenerbahçe Ülker'in millioyuncusu Emir Preldzic ise 13. hafta sonunda 18,62'lik ortalamasıyla 6. sıraya düştü.

DIAMANTIDIS YİNE FARKLI

Panathinaikos'un Yunan oyuncusu DimitrisDiamantidis, maç başına 7,85'lik ortalamasıyla THY Avrupa Ligi'nde asist sıralamasındakiliderliğini sürdürüyor. Lietuvos Rytas'tan Omar Cookmaç başına 5,88'lik ortalamasıyla ve Stelmet Zielona Gora'dan Lukasz Koszarek 5,80'lik ortalamasıyla Diamantidis'i takip ediyor.

Unicaja Malaga'ya karşı 5 asist yapan FenerbahçeÜlker'den Preldzic, 5,23'lük ortalamasıyla listenin 6. sırasında yer alırken, Lokomotiv Kubankarşısında yaptığı 6 asistle Galatasaray Liv Hospital'dan Carlos Arroyo ise 4,75'lik ortalamasıyla 8. sırada kendisine yer buldu.

BONSURİBAUNTTA ZİRVEDE

Galatasaray Liv Hospital'ın başarılı pivotu Pops Mensah-Bonsu, ribaunt sıralamasında liderlikte yer alıyor. Mensah-Bonsu, Lokomotiv Kuban maçında aldığı 7 ribaunt ile ortalamasının altında kalmasına rağmen maç başına10,43'lük ortalamayla bu alanda zirvede bulunuyor. Partizan'dan Joffrey Lauvergne maç başına 9,23ribaunt, Kızılyıldız'dan Boban Marjanovic ise maç başına 7,7ribaunt ortalamalarıyla Mensah-Bonsu'yu takibini sürdürüyor.

GORDON TOP ÇALMADA LİDER

Anadolu Efes forması giyen Jamon Gordon, top çalmasıralamasında maç başına 2,17'lik ortalamasıyla lider durumda. Gordon'ı 1,90'lık ortalamasıyla Kızılyıldız'dan Charles Jenkins ve 1,89'lik ortalamasıyla Strasbourg'dan Antoine Diot takip ediyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!