comScore

Real Madrid Real Madrid

Capello'nun favorisi Real Madrid

18 Ocak 2014, Cumartesi 02:16

Rusya teknik direktörü Fabio Capello, La Liga'da favorinin Real Madrid olduğunu söyledi. Ayrıca Messi ile Ronaldo kıyaslaması hakkında konuştu.

Rusya Teknik Direktörü Fabio Capello, İspanya La Liga'da bu sezonun favorisinin, Barcelona ve Atletico Madrid'in 3 puan gerisinde olan Real Madrid olduğunu söyledi.
 
İspanya'daki bazı maçları izlemek için Madrid'e gelen Capello, Marca gazetesine yaptığı açıklamada, 1996-1997 ve 2006-2007 sezonları çalıştırdığı ve lig şampiyonu yaptığı Real Madrid'in, Carlo Ancelotti ile de şampiyonluğu yakalayacağını belirtti.
 
''Madrid'li olarak değil, profesyonel olarak baktığımda böyle görüyorum'' ifadelerini kullanan Capello, şu ifadeleri kullandı: 
 
''Kadroları analiz ettiğimde Barça ve Real Madrid'in sezon sonunda şampiyonluk için mücadele edecek iki takım olarak kalmalarını daha olası görüyorum. Atletico Madrid'de hiç de küçümsenmeyecek, çok önemli bir takım ruhu var ama artık UEFA Şampiyonlar Ligi, Kral Kupası ve ligde zor maçlar gelecek. Bu, çok güçlü bir kadroya sahip olmanızı gerektiriyor. Bundan dolayı Atletico dezavantajlı. Ben olağanüstü bir kadroya sahip olduğunu düşündüğüm Real Madrid'i lig şampiyonluğunda favori görüyorum. Barcelona, biraz daha hızlı oynuyor, defansı aynı ve çok gol atıyor ama yeni teknik direktöre uyum için daha süreye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.''
 
"RONALDO VE MESSI KIYASLANMAMALI"
 
İtalyan teknik adam, Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'nin kıyaslanmasına karşı çıkarak, ''Bu futbolcular farklı, birbirleriyle kıyaslanamaz. Ronaldo çok büyük bir futbolcu, fizik olarak çok güçlü. Messi ise daha yaratıcı. Her ikisi de oynadıkları takımlar için birer garanti çünkü her an bir gol atıp maçın kaderini değiştirebilir'' dedi. 
 
Capello, İspanya Milli Takımı'nı seçen Brezilyalı Diego Costa için de ''büyük bir transfer'' değerlendirmesinde bulunurken, 2014 Dünya Kupası'nda sürpriz yapabilecek takımları ise Kolombiya, Belçika ve Uruguay olarak sıraladı.
 
Capello ayrıca, son dönemlerde tartışılan, Katar'ın evsahipliğinde düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın, kışın oynanması gerektiğini savundu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!