comScore

Manchester United Manchester United

Stoke City v Manchester United

25 Aralık 2015, Cuma 11:04
Stoke City v Manchester United

Stoke City v Manchester United maçı hangi kanalda? Takımların son durumu nedir?

FutbolArena Analiz - Noel'in hemen ertesi günü olan Boxing Day'de, İngilizler alışveriş ve futbola adeta doyuyorlar. Bu doğrultuda bu senenin Boxing Day'inde Premier Lig'de tam 10 karşılaşma birden oynanacak.

Açılış maçında 23 puanla 11. sırada yer alan Stoke City, sahası Britanya Stadı'nda, 29 puanla 5. sırada yer alan Manchester United'ı konuk edecek.
 
Manchester United sıkmaya, Stoke City şaşırtmaya devam ediyor!
 
Louis van Gaal yönetimindeki Manchester United futbol olarak oldukça sıkıcı hatta izleyenlerin uykusunu getiren bir oyun sergilerken, son dönemlerde artan puan kayıpları sonrası zirve yarışından da uzaklaşmaya başladı.
 
Durum böyle olunca Louis van Gaal'in de koltuğu yavaş yavaş sallanmaya başladı. Hollandalı teknik adamın birazcık dahi olsa nefes alabilmesi ve üzerindeki gerginliği de atabilmesi için Stoke City deplasmanından mutlak suretle 3 puan çıkarması ve 6 maçlık galibiyetsizlik serisine son vermesi gerekiyor.
 
Stoke City ise ligde şaşırtan sonuçlar alıyor. Aralık ayının başında erken bulduğu gollerle Manchester City karşısında 2-0'lık galibiyet elde ederken, kendi sahasında kazanması beklenilen Watford ve Crystal Palace maçlarında sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
 
Takımın orta sahasının üç ismi, sol açık Marko Arnautovic, ofansif orta saha Bojan Krkic ve sağ açık Xherdan Shaqiri önemli katkılar vermeye başladı.
 
Bu üçlünün pozitif etkisine rağmen, Manchester United'ın hücumda yaratıcılıktan uzak futbolunun yanı sıra, Stoke City'nin de son 8 maçında 6 kez kalesini gole kapadığını düşünecek olursak bizleri yine sıkıcı bir maç bekliyor diyebiliriz. Ancak biz yine de erken gelecek bir golle çok daha pozitif futbolun oynanacağı ve goller izleyebileceğimiz bir maç izlemeyi temenni edelim.
 
Stoke City'nin fazlasıyla gelecek vaad eden 22 yaşındaki file bekçisi Jack Butland'i ayrı bir gözle izlemenizi öneriyoruz.
 

Stoke City - Manchester United eksikler

 
Stoke City cephesinde göze çarpan en önemli eksikler, stoper Marc Muniesa ve bir başka stoper Geoff Cameron, kanat oyuncusu Stephen Ireland ve pivot santrafor Peter Crouch.
 
Manchester United cephesinde ise 2 sol bek Luke Shaw ile Marcos Rojo, sağ bek Matteo Darmian, sağ kanattan Antonio Valencia ve genç hücum silahı Jesse Lingard sakatlıklarından ötürü oynayamayacaklar. Orta sahadan Morgan Schneiderlin'in durumu ise maç saati netlik kazanacak. Tecrübeli orta saha oyuncusu Bastian Schweinsteiger'in kırmızı kart cezası devam ediyor.
 
Muhtemel 11'ler :
 
Stoke City : Rutland; Johnson, Shawcross, Wollscheid, Pieters; Whelan, Adam; Arnautovic, Bojan, Shaqiri; Walters
 
Manchester United : De Gea; Young, Jones, Smalling, Blind; Schneiderlin, Carrick; Depay, Mata, Martial; Rooney
 
DİKKAT ÇEKİCİ İSTATİSTİKLER :

Bire Bir İstatistikler
Stoke City rakibi karşısında son 15 Premier Lig maçında yalnızca 1 galibiyet alırken, bu 15 maçın 12'sinde sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
 
Bu olumsuz tabloya rağmen Stoke City, rakibinin efsane hocası Sir Alex Ferguson'un takımdan ayrılmasından sonra Britanya Stadı'nda oynadığı son 2 maçta da yenilgi yüzü görmedi.
 
Stoke City
Stoke City bu sezon deplasmanlarda 2 mağlubiyet almasına rağmen kendi sahasında 4 mağlubiyet aldı. Yani kendi sahasında oynarken biraz daha fazla zorlanıyor dersek doğru olur.
 
Yine kendi sahalarında oynadıkları son 9 lig maçının yalnızca 2 tanesinde kalelerini gole kapayabildiler.
 
Son lig maçında Crystal Palace karşısında 26 şut atmalarına rağmen 1 gol bulabildiler. Ki o da penaltıdan idi.
 
Aston Villa ile birlikte Premier Lig'in en az gol atan takımı konumundalar. (14 gol)
 
Manchester United
1998 senesinden bu yana ilk kez bu kadar uzun süredir maç kazanamıyorlar. ( 6 resmi maç )
 
Boxing Day zamanı oynadıkları 21 Premier Lig maçının 18'inden galibiyet, 2'sinden beraberlikle ayrıldılar. Bu 21 maçta yalnızca 1 kez yenildiler.
 
 
Premier Lig'de kendi aralarında oynadıkları son 3 maç nasıl sonuçlandı?

Stoke City : 1 (Shawcross) - Manchester United : 1 (Falcao)
 
Manchester United : 2 (Fellaini, Mata) - Stoke City : 1 (N'Zonzi)
 
Stoke City : 2 (Carrick [kk], Adam) - Manchester United :1 (Van Persie)

 

Stoke City v Manchester United maçı hangi gün, saat kaçta?


Stoke City v Manchester United maçı 26 Aralık cumartesi günü saat 14:45'te oynanacak.
 

Stoke City v Manchester United maçı hangi kanalda?


Stoke City v Manchester United maçı 26 Aralık cumartesi günü saat 14:45'te Lig Tv3 ekranlarından canlı yayınlanacak

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!