comScore

Manchester United Manchester United

Manchester United v Norwich City maçında neler yaşandı?

22 Aralık 2015, Salı 10:05
Manchester United v Norwich City maçında neler yaşandı?

Maçın teknik analizi ve rakamların dili.

FutbolArena Analiz - Louis van Gaal yönetiminde hiç alışmadığımız bir şekilde ve hatta Premier Lig tarihinde belki de ilk defa oynadığı futbolla tribünleri sıkan, hücum etmekte zorlanan ve yaratıcılıktan bir hayli uzak bir Manchester United izliyoruz. 

Zar zor ve tek farkla gelen galibiyetler de artık gelmeyince önce İngiltere Lig Kupası'ndan sonra Şampiyonlar Ligi'nden elenmek ve son olarak Premier Lig'de zirve yarışından kopmak kaçınılmaz oldu.
 
Norwich City'nin Old Trafford deplasmanında aldığı bu galibiyet birçok futbol otoritesini şaşırtırken, ilerleyen haftalar için kendi ayarlarındaki zayıf takımların da bu deplasmana cesaret ve umutla gelmelerine vesile olacak gibi gözüküyor.
 
Norwich City'nin deplasmanda Manchester United'ı 2-1 yendiği maçta Manchester United adına Anthony Martial yine kalitesini konuştururken, Norwich City cephesinde orta sahadan Alexander Tettey maçın açık ara en iyi oyuncusuydu.
 
Maça dair enteresan istatistikler burada!
 
Norwich City rakibine karşı Premier Lig'de en son deplasman galibiyetini 1989 senesinde almıştı.
 
Old Trafford'ta galibiyet alan en genç 3. menajer Norwich City menajeri Alex Neil oldu. ( 34 yaş )
 
Manchester United son 4 Premier Lig maçında da galibiyet yüzü göremedi.
 
Manchester United bu sezon Norwicih City maçı öncesi kendi sahasında oynadığı son 7 maçta yalnızca 1 gol yerken, bu maç 2 gol birden yedi. 
 
Keza bu sezon kendi sahasında oynadığı 13 resmi maçta yalnızca 3 gol yemişlerken, Norwich City karşısında tek maçta 2 gol birden yediler.
 
Premier Lig'e yeni yükselen ekipler arasında Old Trafford deplasmanında en son galibiyet çıkaran takım Bolton Wanderers idi. ( 2001 senesi )
 
Oynadığı futbolla son dönemler oldukça fazla eleştirilen Manchester United, kendi sahasında oynadığı son 4 Premier Lig maçında rakip kalelere yalnızca 7 isabetli şut yollayabildi.
 
Kaptan Wayne Rooney'nin Manchester United kariyerindeki 500. maçı idi ve bu rakama bugüne dek yalnızca 9 oyuncu ulaşabilmişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!