comScore

Manchester United Manchester United

İngilizler Nani'yi unutamıyor!

16 Aralık 2015, Çarşamba 21:28
İngilizler Nani'yi unutamıyor!

"Nani, Manchester United'ta kalsaydı böyle olmazdı" diyenler kervanına Paul Merson da katıldı.

FutbolArena Dış Haberler - Manchester United teknik direktörü Louis van Gaal, geçtiğimiz sezonu zorlukla 4. sırada tamamlamış olmasına rağmen kendisine bu sezon da hem şans hem de ciddi bir transfer bütçesi verildi.

Buna karşın, Manchester United ne sportif olarak ne de mali olarak yapılan bu yatırımların ve harcanan paraların geri dönüşünü göremedi. Louis van Gaal yönetimindeki Manchester United 16 hafta sonunda Premier Lig'de zirvenin 6 puan gerisinde ve Arsenal ile Manchester City gibi zorlu şampiyonluk rakiplerinin altında 4. sırada yer alıyor.
5. Tottenham Hotspur ve 6. Crystal Palace'ın ise yalnızca 3 puan üzerindeler.
 
Sadece puan tablosundaki konumları değil, sahaya yansıttıkları hücum yaratıcılığından uzak ve sıkıcı-uyutan futbolları da Louis van Gaal'in başlıca eleştirilme sebepleri arasında yer alıyor.

Durum böyle olunca da hem Manchester United'a gönül veren futbolseverler hem de ada basınının önemli futbol otoriteleri özellikle gönderilen isimler üzerinde sıkça tartışma gündemi yaratıyorlar.
 
Kimin neden gönderildiği ve yokluğunun ne denli hissedildiğine dair tartışmaya son olarak bir dönem Arsenal'ın sağ kanadına damga vuran ve Arsenal forması altında 423 resmi maçta 99 gol atan Paul Merson da katıldı.
 
Paul Merson "Nani'yi elimde tutardım."
 
Sky Spor'un usta futbol yorumcusu ve Arsenal tarihinde önemli bir yeri olan Paul Merson'ın bu sezon Fenerbahçe'de forma giyen Luis Nani hakkındaki sözleri şu şekildeydi;
 
"Ben olsam Nani'yi elimde tutardım. Bence şu an eksikliği en fazla hissedilen oyuncuların başında geliyor. Evet bazen çok ateşli ve iyi, bazense futbola oldukça soğuk ve tepkisizdi ancak ateşli olduğu zamanlar gerçekten işbitiriciydi. O pozisyonda oynayan genç Lingard'ın iyi işler çıkardığı bazı zamanlar oluyor, tıpkı hocasını ipten aldığı West Bromwich maçı gibi. Ancak rakip savunma oyuncularını korkutma açısından Portekizli süperstar elbetteki ilk tercih olacaktır ve yokluğu fazlasıyla hissediliyor."
 
Yokluğu hissedilen diğer oyuncular kimler?
 
Paul Merson'a göre Luis Nani haricinde Louis van Gaal öncesi Manchester United menajerlik koltuğunda oturan David Moyes ve hatta Sir Alex Ferguson döneminde yeterince şans tanınmayan ve Louis van Gaal döneminde gönderilen Wilfried Zaha da yokluğu hissedilen oyuncular arasında yer alıyor.

Paul Merson'a göre birçok kişi Wilfried Zaha'nın Crystal Palace'ta başardıklarının öyle bir kulüpte doğal olduğunu söylese de, şu anda Old Trafford tribünlerini dolduran birçok futbolsever, onun yaptığı işleri yapacak bir oyuncu yok diye ağlıyor.
 
Fransız Ulusal Futbol Takımı formasını 70'e yakın kez ıslatan sol bek Patrica Evra da oynadığı futbolla hala Paul Merson'ın takdirini topluyor ve Paul Merson'a göre Manchester United onun da yokluğunu fazlasıyla arıyor. Paul Merson'a göre Patrice Evra'nın tecrübesi hem o an oynanan maç hem de genç oyuncular adına önemli bir avantaj sağlayabilirdi.
 
Paul Merson adına son olarak Sir Alex Ferguson döneminde uzun seneler ve onlarca hatta yüzlerce kritik maçta orta sahada başarıyla görev alan Darren Fletcher da kulüpten uzaklaştırılmaması gereken isimler arasında yer alıyor.
Bir dönemin en büyük Premier Lig kapışması olan Manchester United – Arsenal maçlarında bir Arsenal orta saha fenomeni olan Patrick Vieira'ya karşı adeta tek başına savaşan Darren Fletcher, bağırsaklarındaki ciddi rahatsızlık yüzünden önce futbolu bırakma kararı almış ancak daha sonra yaklaşık 1.5 senelik aradan sonra yeniden yeşil sahalara dönmüştü.

İşte o Darren Fletcher için Paul Merson tarafından, kendisinin hala faydalı ve aranan bir oyuncu olduğu, ayırca şu andaki kulübü West Brom Albion için de cüzzi bir rakam karşılığı önemli işlere imza attığı yorumu geldi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!