comScore

Manchester United Manchester United

Manchester United reviri andırıyor

12 Aralık 2015, Cumartesi 00:05
Manchester United reviri andırıyor

Manchester United'ta Bournemouth deplasmanı öncesi 8 sakat, 1 cezalı var...

FutbolArena - Geçtiğimiz hafta sonu Chelsea deplasmanından, kimsenin beklemediği bir galibiyet çıkaran Bournemouth ile karşılaşacak olan Manchester United cephesinde, eksik oyuncuların fazlalılığı dikkat çekiyor.

Savunmadan 2 başarılı stoper Phil Jones ve Chris Smalling, sağ bek Matteo Darmian, iki sol bek Marcos Rojo ve Luke Shaw, sağ kanatın güçlü ismi Antonio Valencia, orta sahadan Ander Herrera ve kaptan Wayne Rooney'in sakatlıklarının yanı sıra West Ham maçında rakip oyuncu Winston Reid'e yaptığı hareket sonrası 3 maç ceza alan orta sahanın tecrübeli ismi Bastian Schweinsteiger de Bournemouth deplasmanı öncesinde cezalı...
 
Louis van Gaal yönetimindeki Manchester United bu sezon zirve yarışını sürdürüyor olsa da hücumda yaratıcılıktan uzak ve 'sıkıcı' futboluyla yoğun bir şekilde eleştiriliyor.

Futbolarena sayfalarındaki analiz yazılarında da sıkça ifade ettiğimiz üzere, Louis van Gaal'in bu sezon sahaya yansıttığı oyun anlayışı o kadar sıkıcı ve hücum anlamında o denli yaratıcılıktan, gol pozisyonu zenginliğinden uzak ki, Manchester United'ın kendi sahasında oynadığı maçların bile birçoğu başta tribünlere gelen seyirciler olmak üzere, futbolseverler ve futbol otoriteleri tarafından eleştirilere maruz kalıyor.
 
Louis van Gaal'in bu oyun anlayışı ve Manchester United'ın bu sezon ortaya koyduğu hücum performansını 26 Kasım 2015 tarihli yazıda şu şekilde analiz etmişiz;

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!