comScore

Manchester United Manchester United

Moyes, United'dan ne kadar tazminat alacak?

23 Nisan 2014, Çarşamba 11:55

Manchester United ile uzun soluklu bir kontrat yapmasına rağmen henüz kulüpteki 10. ayında kovulan teknik direktör David Moyes'in alacağı tazminat belli oldu. 

FutbolArena - Eski takımı Everton'a karşı son kez Manchester United teknik direktörü olarak sahaya çıkan David Moyes'in aldığı 2-0'lık mağlubiyet bardağı taşıran son damla oldu ve ani bir kararla İskoç menajerin görevine son verildi. Manchester United tarihinin en başarısız sezonlarından birini yaşatan Moyes'in, kovulduğundan dolayı kulüpten alacağı tazminatın miktarı sözleşmesinde yer alan özel bir maddeden dolayı fazla bir meblağ olmadı!

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak olan United'da kontrattaki bu özel maddeden dolayı, Kırmızı Şeytanlar David Moyes faciasını ekonomik yönden en ucuz şekilde atlatmış oldu. Bu yüzden 6 yıllık kontrat imzalanmasına rağmen İskoç teknik adama sadece 5 milyon Paundluk bir tazminat ödenecek.
David Moyes'in kovulmasından sonra sezon sonuna kadar takımın başına Ryan Giggs getirilirken, yeni sezonda koltuk için en büyük aday da Hollandalı ünlü teknik adam Louis Van Gaal olarak gösteriliyor.

Öyküm Kanbir

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!