comScore

Manchester City Manchester City

Manchester City - Swansea City maçına dair her şey

12 Aralık 2015, Cumartesi 14:38
Manchester City - Swansea City maçına dair her şey

Sürpriz puan kayıpları yaşayan Manchester City, menajerini kovan Swansea City'yi ağırlayacak.

FutbolArena Analiz - Premier Lig'in 16. haftasında Premier Lig'in en büyük şampiyonluk adaylarından olmasına rağmen hiç kimsenin beklemediği maçlarda puanlar kaybeden Manchester City, bu sezon işleri birtürlü yoluna koyamayan ve çareyi menajerleri Garry Monk'u kovmakta bulan Swansea City'yi konuk ediyor.
 
Konuk ekibi kısaca analiz edecek olursak, söze kovulan menajerleri Garry Monk'tan başlamak gerekir. 10 seneyi aşkın süredir formasını terlettiği Swansea City'de 2012-2013 senesinde düzenli forma şansı bulamadığı için kaptanlık bazubandını bir diğer savunmacı Ashley Williams'a veren Garry Monk, ertesi sezon Micheal Laudrup'un yerine geçici olarak menajerlik koltuğuna getirildi.
 
O döneme dek ortaya konulan futbol ve çare olarak bu gencecik, hiç bir teknik adamlık tecrübesi olmayan birisinin menajerliğe getirilmesi sonrası birçok futbol otoritesi Swansea City için Premier Lig'e veda eder derken, Garry Monk o sezon ekibini ligde tuttu.
 
Ertesi sezon ise kimselerin beklemediği bir şekilde Premier Lig'i 8. sırada tamamlayan Swansea City için bu sezon en büyük şanssızlık maçın kaderini değiştirebilecek bazı oyuncuların son 7-8 haftada sergiledikleri olağanüstü kötü performanslar diyebiliriz.
 
Santrafor Befetimbi Gomis'in Premier Lig'e bomba gibi başlayıp sonrasında adeta yokları oynarken, sezona yine bomba gibi giren sol kanat oyuncusu Jefferson Montero da söz konusu 7-8 haftada oldukça kötü performanslar sergiledi.
 
Hücumun önemli silahlarından, bir duran top ustası Gylfi Sigurdsson ve sezona mükemmel bir başlangıç yapan orta sahanın beyni konumundaki Jonjo Shelvey de son 7-8 haftalık periyodta oldukça kötü futbol sergileyen isimler arasında yer aldı.
 
Hücumun bir diğer etkili ismi Andre Ayew ise 1 maç iyi oynayıp, 2 maç formsuz bir görüntü çizdi.
 
Hücuma ve gol yollarına dair bu kadar fazla sayıda oyuncu bu denli formsuz bir tablo sergileyince başarısızlık ve 2004 senesinde bonservis bedeli ödenmeksizin kulübe dahil olup, 2014 senesinde menajerliğe getirilen Garry Monk'un da sonu kaçınılmaz oldu.
 
Manchester City için rakibin form durumu ve kulüp içerisindeki bu karmaşalardan ötürü bu sezon oynayacağı en rahat maçlardan birisi olur demek isterdik ancak hem oldukça kritik isimlerin sakatlık problemleri hem de bu sezon hiç beklenmedik maçlarda sergiledikleri verimsiz oyunlardan ötürü bu kadar net, keskin bir yorum getiremiyoruz.
Ancak ortada bir gerçek var ki, o da Manchester City özellikle kendi sahasında oynarken olağanüstü akıcı ve hücumda rakip savunmaların adeta başını döndüren bir hale bürünüyor.

Peki kim bu Manchester City'nin kritik eksikleri?
 
Manchester City defansının belkemiği ve kaptan Vincent Kompany, sağ bek Pablo Zabaleta, orta sahanın ortasından Fernando ile Yaya Toure, hücum silahı Samir Nasri ve takımın gol yükünü sırtlayan Sergio Agüero bu maçta takımlarını yalnız bırakacak önemli isimler arasında yer alıyor.
 
Savunmanın tecrübeli isimlerinden Martin Demichelis'in ise maç saatine yetişmesi bekleniyor.
 
Bu istatistiklere dikkat edin!

Bire Bir
Manchester City rakibini Premier Lig'de konuk ettiği 4 maçı da kazanmasını bildi.
 
Swansea City genel toplamda son 4 resmi maçta da rakibine karşı yenilgi yüzü gördü.
 
Manchester City
Manchester City son 6 Premier Lig maçında 2 mağlubiyet, 2 beraberlik alırken yalnızca 2 maçta sahadan 3 puanla ayrılabildi.
 
Kendi sahasında aldığı 18 puanla, Premier Lig'de kendi sahasında en fazla puan toplayan ekip konumundalar. Ayırca Premier Lig'de kendi sahalarında oynadıkları son 15 maçın 13'ünden galibiyetle ayrıldılar.
 
Premier Lig'de kendi sahalarında oynadıkları son 15 maçın 13'ünde rakip ağları en az 2 kez havalandırdılar.
 
Kendi sahalarında oynadıkları son 6 maçta da toplamda 3 ve üzeri gol atıldı.
 
Son 10 maçta yalnızca 2 kez kalelerini gole kapayabildiler ve o 2 maçta kendileri de gol atamadı.
 
Manchester City cephesinde tam 13 farklı isim bu sezon rakip ağları havalandırdı. Bu alanda en yüksek rakam onlara ait.
 
Wilfried Bony son 3 Manchester City – Swansea City kapışmasında tam 4 gol attı. Bunların 3'ünü eski kulübü olan Swansea City forması altında, 1'ini ise Manchester City forması altında attı.
 
Yaya Toure de son 3 lig maçında rakip Swansea City ağlarına 4 gol bıraktı.
 
Swansea City
Swansea City Premier Lig'deki son 11 maçında yalnızca 1 galibiyet alırken, son 5 lig maçında tam 4 mağlubiyet aldı. Ki zaten bu da Garry Monk'un ipinin çekilmesine sebep oldu.
Premier Lig'deki son 8 deplasman maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik, 5 mağlubiyet aldılar.
 
Premier Lig'de kş son 9 maçta da kalelerinde gol gördüler.
Premier Lig'de son 7 maçın 5'inde gol atamadılar.
Defansın belkemiği olan kaptan Ashley Williams rakiplerinden kalesine yönelen tam 22 şutu bloklayarak bu alanda Premier Lig'in en başarılı savunma oyuncusu konumunda.
 
Muhtemel 11'ler 
 
Manchester City : Hart; Sagna, Otamendi, Mangala, Kolarov; Fernandinho, Toure; De Bruyne, Silva, Sterling; Bony
 
Swansea City : Fabianski; Naughton, Bartley, Williams, Taylor; Shelvey, Ki; Montero, Sigurdsson, Ayew; Gomis
 
Manchester City – Swansea City maçı hangi gün, saat kaçta?

Manchester City – Swansea City maçı 12 Aralık Cumartesi günü, saat 17:00'de oynanacak.
 
Manchester City – Swansea City maçı hangi kanalda?

Manchester City – Swansea City maçı 12 Aralık Cumartesi günü, saat 17:00'de LigTv 4 yani Digiturk 80. kanaldan canlı yayınlanacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!