comScore

Liverpool Liverpool

Liverpool, Marko Grujic'i transfer etti

23 Aralık 2015, Çarşamba 16:00
Liverpool, Marko Grujic'i transfer etti

Kızılyıldız, 19 yaşındaki futbolcusu Grujic'in gelecek sezondan itibaren Liverpool forması giyeceğini duyurdu.

Sırbistan Süper Ligi takımlarından Kızılyıldız, orta saha oyuncuları Marko Grujic'in transferi konusunda İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool ile anlaştıklarını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Sırbistan 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda da forma giyen Grujic için son 10 günde Belçika'nın Anderlecht, Almanya'nın Stuttgart ve İngiltere'nin Liverpool takımlarından teklifler aldıkları paylaşıldı. 19 yaşındaki orta saha oyuncusunu satmak istemeseler de mali durumlarının kendilerini buna mecbur ettiğini belirten kulüp, Liverpool'dan gelen "7 milyon avro bonservis ve futbolcunun sonraki transferinden yüzde 10 pay alma" teklifini kabul ettiklerini bildirdi.

Açıklamada ayrıca oyuncunun babasının isteği doğrultusunda Grujic'in, 1 milyon avro karşılığında sezon sonuna kadar kiralandığı, bu yüzden 2016-17 sezonundan itibaren Liverpool forması giyeceği de belirtildi.

Futbolcunun babası Goran Grujic ise Sırbistan'ın Blic gazetesine yaptığı açıklamada, Kızılyıldız yönetiminin paraya sıkışması nedeniyle transfer konusunda ısrarcı olduğunu dile getirerek, Sırp kulübünün açıklamasının aksine Liverpool'un transfer ettiği bir oyuncuyu sezon sonuna kadar kiralamasına anlam veremediğini ifade etti.

Transfere karşı çıkan baba Grujic, para için oğlunun kariyerinin mahvolmasına izin vermeyeceğini vurguladı.

Liverpool cephesinden transfere ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Transferin gerçekleşmesi durumunda Grujic, sezona kötü sonuçlarla başlayan Brendan Rodgers'ın yerine Liverpool'da teknik direktörlüğe getirilen Jürgen Klopp'un kadroya kattığı ilk isim olacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!