comScore

Liverpool Liverpool

Daniel Sturridge tekrar sakatlandı

09 Aralık 2015, Çarşamba 10:52
Daniel Sturridge tekrar sakatlandı

Liverpool'un yıldızı Daniel Sturridge yine sakatlandı.

FutbolArena - Liverpool'un golcüsü Daniel Sturridge'ın Newcastle United ile oynanan maçtasakatlandığı ve birkaç hafta süreyle yeşil sahalardan uzak kalacağı bilgisigeldi. St James' Park deplasmanındaki maçın 62. dakikasında oyuna dahil olanyetenekli hücum oyuncusunun maç sonrası kendini iyi hissetmediği ve yapılankontroller sonrası arka adalesindeki sakatlığın nüksettiği anlaşıldı.

Yetenekli bir golcü ancak sakatlıkproblemleri birtürlü sona ermiyor.

Daniel Sturridge hücumda hem kanatlarda hemde forvet hattında oynayabilen, topla süratlanarak adam geçebilen, oldukçateknik ve bitirici vuruşlar yapabilen, uzaktan şutları etkili, yaratıcı vearalara öldürücü paslar atabilen bir oyuncu.
Tüm bu yeteneklerine rağmen onun yakasınıasla bırakmayan bir sakatlık sorunu var. Öyle ki geçtiğimiz sezon milli takımmesaisinde sakatlanıp tam 5 ay yeşil sahalardan uzak kalmıştı.

Ardından tam da futbola yeniden ısınmadönemindeyken bu kez de gol attığı bir Manchester United maçında sakatlandı veAmerika'da bir operasyon geçirmek zorunda kaldı.
Kalçasından geçirdiği bu operasyon sonrasısezon öncesi yaz kampının yanı sıra sezonun da ilk maçlarını kaçırmak zorundakaldı.

Kaldı ki yeni sezona rötarlı daolsa başladıktan kısa bir süre sonra ekim ayında yeniden sakatlanan DanielSturridge'dan bu sezon henüz verim alınamamışken kasım ayının son haftası hafifbir sakatlık geçirdi. 

Daniel Sturride son1.5 senede ayak, adale ve kalçasındaki sakatlıklardan ötürü tam 8 ayrı zamandayeşil sahalardan uzak kalmak zorunda kaldıç

DanielSturridge varken kazanan bir Liverpool var!

DanielSturridge'nin oynadığı maçlarda Liverpool'un gol ortalaması 2.3 iken, onsuzmaçlarda bu oran 1.6'ya düşüyor. Ayrıca Daniel Sturridge varken Liverpool'unkazanma oranı %60.3 iken, onsuz maçlarda bu oran %46.9'a düşüyor.

DanielSturridge'ın son 2 senesini olumsuz etkileyen sakatlıklara dair önemli biristatistik 
 
2012-13: 21 maçın 16'sında oynadı.(76.19%)
2013-14: 43 maçın 33'ünde oynadı.(76.74%)
2014-15: 58 maçın 18'inde oynadı.(31.03%)
2015-16: 23 maçın 6'sında oynadı.(26.09%)
 


Bu sezon 6 resmi maçta 4 gol attı ancak yinesakatlandı!

Tam adı Daniel Andre Sturridge olan 26yaşındaki hücum oyuncusu santrafor oynayabildiği gibi, kanatlarda ve forvetarkası oynayabilme özelliğine de sahip bir oyuncu. Topla hızlanırken rahatlıklaoyuncu eksiltebilen, uzaktan şutlarının yanı sıra son vuruşları da oldukçaetkili olan oyuncu 2013 ara transfer döneminde 12 milyon Sterlin karşılığıChelsea'den Liverpool'a transfer olmuştu. 

İlkresmi maçı bir Federasyon Kupası maçıydı ve o maçta gol atmasını başarmıştı.Premier Lig'de de ilk resmi maçı ve daha sonra ilk kez 11'de çıktığı maçlarda da gol atarak, ilk3 resmi maçını 3 golle tamamlamış, Liverpool kariyerine müthiş bir başlangıçyapmıştı. 

Yarım dönem oynadığı ilksezonunda Premier Lig'de 14 maçta 10 gol – 3 gol pasıyla oynarken, ertesi sezon29 lig maçında 21 gol – 7 gol pası atma başarısı göstermişti. 

Busezon ise Premier Lig'de 3'ü ilk 11'de başlamak üzere toplamda 5 maçta formaşansı bulup 2 gol atarken, Lig Kupası maçında da 2 gol birden atma başarısıgösterdi ancak şimdi yeniden sakatlandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!