comScore

Liverpool Liverpool

Brendan Rodgers eski takımına mı dönüyor?

08 Aralık 2015, Salı 16:34
Brendan Rodgers eski takımına mı dönüyor?

Kuzey İrlandalı teknik adamın yeni takımın adı ne olacak?

FutbolArena - Swansea City'de Garry Monk'un son 11 Premier Lig maçında yalnızca 1 galibiyetelde etmiş olması 36 yaşındaki genç menajerin koltuğunun sallanmasına sebepoluyor. 

Takvimler 4 Şubat 2014'ügösterirken Micheal Laudrup'tan boşalan Swansea City menajerlik koltuğunagetirilen Garry Monk'un bu ilk menajerlik tecrübesi için birçok futbol otoritesiŞampiyona'da sonlanır yorumu getirmişti.

Ancak haftalar ilerledikçe ve Swansea Cityligde kalma yolunda başarılı sonuçlar alınca, söz konusu yorumlar yerini GarryMonk'un gelecekte ünlü bir menajer olabileceği yönündeki yorumlara bıraktı.

36yaşındaki Garry Monk'un hem kendi teknik adamlık kariyerinde hem de Swansea Citybaşındaki 2. sezonunda ise takımı Premier Lig'i 8. sırada bitirme başarısıgöstermişti. Ancak bu sezon gidişat pek de iç açıcı gözükmüyor.
Premier Lig'de ilk 4 maçta 8 puan toplayanGarry Monk ve talebeleri son 11 maçta ise yalnızca 1 galibiyet alıp, 6 puantoplayabildiler.

İşler iyice sarpa sarpmadan BrendanRodgers'ı geri mi çağırsak? 

Swansea City kulüp başkanı Huw Jenkins'inözellikle son maçtaki 3-0'lık yenilgi sonrası sabrının iyice taştığı ve eskimenajerleri Brendan Rodgers ile yeniden görüşmelere başladığı kulislerde sıkçakonuşuluyor.

İsmi bu yaz düzenlenecek olan AvrupaŞampiyonası sonrası İngiltere Ulusal Futbol Takımı teknik direktörlüğü ile deanılan Brendan Rodgers'ı yakın mercek altına alalım.

Brendan Rodgers Kimdir?

Çocukluk döneminde bir defans oyuncusuolarak futbola başlayan ancak henüz 20 yaşındayken genetik bir diz problemindenötürü futbolu bırakmak zorunda kalan Brendan Rodgers, İspanya'da futbol vemenajerlikle ilgili teknik konularda seminerlere katıldı.

Henüz 23 yaşındayken Reading kulübündealtyapıda çeşitli görevler aldı. Kuzey İrlandalı teknik adam için JoseMourinho'nun yeri oldukça başkadır. Tıpkı kendi gibi futbolculuk kariyeri yoksayılacak kadar az olan Jose Mourinho, takvimler 2004'ü gösterirken BrendanRodgers'a Chelsea kulübünde genç takımın koçluğu görevini verdi. 
2004'te ki bu atılım sonrası Brendan Rodgersyalnızca 2 sene sonra Chelsea Rezerv Takımı'nın hocası olma başarısıgösterdi. 

Chelsea'de Jose Mourinho,Avram Grant ve Luiz Felipe Scolari gibi menajerlerle çalışma fırsatı bulan Kuzeyİrlandalı menajer, 24 Kasım 2008'de ilk menajerlik deneyimi için Şampiyonatakımlarından Watford'a imza attı.

Kümedüşme potasında bulunan Watford'ı ligde tutan Brendan Rodgers, Watfordtaraftarlarının hem sitem hem de teşekkürleri arasında 2009'un temmuz ayında ilkgöz ağrısı olan Reading kulübünün menajerlik koltuğuna oturdu.

Swansea City ile Bir İlke İmzaAttı! 

2010 yazında adı Roberto Manciniyönetimindeki Manchester City teknik kadrosunda görev alması beklenen BrendanRodgers ani bir kararla Swansea City ile sözleşme imzaladı.

Swansea City ile ilk sezonunda Premier Lig'eyükselme adına oynanan play-off final maçında ilk göz ağrısı ve bir öncekikulübü Reading'i Scott Sinclair'in yıldızlaştığı maçta yenerek Premier Lig'eçıkmaya hak kazandı.

Bu zafer aynı zamanda bir Galler takımınınilk kez Premier Lig'de oynama hakkı kazanması anlamına geliyordu.

' Total Futbol ' Anlayışı

Brendan Rodgers yönetimindeki Swansea City,Premier Lig'de ki ilk sezonunu 11. sırada tamamlama başarısı gösterirken, 'total futbol ' anlayışını mükemmele yakın bir şekilde sahaya yansıttılar. Osezon oynadıkları futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandılar. 

Dar alandaki kısa - seri paslaşmaları,ofansa yatkın futbolları ve takım olarak savunma yapıp, yine takım olarak hücumaçıkmalarıyla bir Barcelona olmasalar da, onların bir nevi alt lig temsilcisiolarak, Barcelona B diyebileceğimiz bir takım olmuşlardı. ( Birçok yerde onlaraSwansealona deniliyordu. )

Liverpool Dönemi

1 Haziran 2012'de Kenny Dalglish'ten boşalanLiverpool menajerliğine getirilen Brendan Rodgers ilk sezonunu 61 puan ve 7.sırada tamamlarken, özellikle iç saha maçlarındaki tutukluğu nedeniyle çok fazlaeleştirilmişti.
2013-2014 sezonunda iseLiverpool'un Premier Lig'de ki ilk şampiyonluğuna çok yaklaşan Brendan Rodgersve talebeleri bitime yalnızca 3 maç kala yaptıkları akıl almaz hatalarla bufırsatı kaçırıyorlardı. 

Bundan sonrakitüm dönemler adeta bu travmanın etkisiyle başarısızlıklar, hayal kırıklıklarıylageçince, Kuzey İrlandalı teknik adamın Liverpool macerası 4 Ekim 2015 tarihinde,225. Merseyside Derbisi'ndeki 1-1'lik beraberlikten dakikalar sonra sonaeriyordu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!