comScore

Liverpool Liverpool

Kuyt'un favorisi Liverpool

26 Şubat 2015, Perşembe 14:50
Kuyt'un favorisi Liverpool

Fenerbahçeli Dirk Kuyt, eski takımı Liverpool'un Beşiktaş karşısındaki şansını değerlendirdi.

2012 yazında Liverpool'a veda edip Fenerbahçe renklerine bağlanan 35 yaşındaki futbolcu, Liverpool'da gösterdiği üstün performansla taraftarların sevgilisi olmuş ve İngiliz ekipte toplam 285 resmi maçta sahaya çıkıp 71 gol kaydetmişti.
 
Hollandalı yıldız, 2006 yazında Feyenoord'dan 10 Milyon Pound bedelle transfer olduğu Liverpool'da 6 sezon forma giymişti.
 
Liverpool'dan ayrıldığından beri ilk kez eski takımını canlı olarak seyretmeye hazırlanan Kuyt, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki yerini alacak.

"ONLAR İÇİN RAKİP FARK ETMEZ"
 
Tecrübeli futbolcu, Liverpool'u kamp yaptığı otelde ziyaret ettikten sonra kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.
 
Kuyt, "Sanırım maç tamamen dolu tribünler önünde oynanacak ve bu yüzden taraftarlar çok ateşli olacak. İşin ilginç yanı; Türk taraftarlar her zaman kazanacaklarına inanıyor. Rakibin Liverpool, Barcelona veya Real Madrid olması önemli değil. Hep bir şansları olduğunu düşünüyorlar. Bu yüzden çok umutlular ancak bana göre Liverpool favori olan taraf" dedi.
 
Liverpool'un eksik kadroyla geldiğini hatırlatan Kuyt, "Muhtemelen sahada oldukça genç bir takım olacak. Beşiktaş çok atak yapacak, özellikle sol ve sağ kanat oyuncularıyla. Bu yüzden Liverpool kontratak için boş alanlar bulacaktır ve bu şekilde de fırsatlar yakalayacağını düşünüyorum. Liverpool'un kazanmak için çok şansı var" şeklinde konuştu.
 
"BU GECE GÖRECEKSİNİZ"
 
Fenerbahçe'deki üçüncü sezonunu geçiren Hollandalı yıldız, Liverpool'un hala kalbinde özel bir yere sahip olduğunu belirterek şöyle devam etti:
 
"Türkiye'de hayat güzel. Liverpool'dakinden tamamen farklı. Burada yeni bir tecrübe edinip farklı bir kültürle tanıştık ve ailecek tadını çıkarıyoruz. Elbette Liverpool'u özlüyorum. Ailemle birlikte en uzun süre yaşadığım yer. 6 yıldan fazla. Orada muhteşem zaman geçirdim ve eğer 'özlemedim' dersem yalan söylemiş olurum.
 
Türkiye'deki futbol da İngiltere'ye göre çok farklı. Ancak maçlardaki duygu çok yüksek ve taraftarlar oldukça fanatik. Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı derbi maça çıkmak harika.
 
Her zaman en iyi taraftarın İngiltere'de olduğunu söylemişimdir. Ancak buradaki taraftar çok farklı. Çok fanatikler ve 90 dakika boyunca şarkılar söylüyorlar. Her zaman takımın arkasındalar ve bunu da bu geceki maçta göreceksiniz. Stadyumun coşkusunu hissedeceksiniz."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!