comScore

Liverpool Liverpool

Liverpool ile Everton 0-0 berabere kaldı

07 Şubat 2015, Cumartesi 21:54
Liverpool ile Everton 0-0 berabere kaldı

Merseyside derbisinde Everton ve Liverpool, kötü hücum performansları sergiledikleri maçtan birer puanla ayrılmaya razı oldular.

Premier Lig'in 24. hafta mücadelesinde Everton, Liverpool'u konuk etti. Karşılaşma oldukça yüksek bir tempoda oynanmasına rağmen iki takım da gol yollarında etkili olamadı ve maç 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.

Daniel Sturridge yedek kulübesinde yer alırken Jordan Ibe ilk 11'de şans buldu. Everton'da ise yeni transfer Aaron Lennon yedekler arasındaydı. Leighton Baines ise sakatlığı nedeniyle maçta yer alamadı.
TEMPO YÜKSEK

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun hakimiyeti Liverpool'daydı, Everton ise hızlı hücumlarla rakibi zorlamaya çalıştı. Karşılaşma çoğunlukla hızlı temposu ve orta alandaki kayıplarla dikkat çekti.

Liverpool maça iyi başladı. 2. dakikada Sterling ceza sahası önüne getirdiği topu soldaki Moreno'ya verdi, İspanyol yıldız tekrar Sterling'e döndü ama İngiliz forvetin müsait durumdaki şutu savunmaya takıldı.

10. dakikada Gerrard'ın frikiğinde top çatal diye tabir edilen bölgeye giderken kaleci son anda topu çelmeyi başardı. 17'de Moreno'nun getirdiği topta Sterling ceza sahası sol çaprazından kale önüne sert bir top gönderdi, arka direkte Ibe topu tamamlamak üzereyken kaleci Robles yatarak topu önledi.

27. dakikada konuk ekip gole yaklaştı. Jordan Ibe orta alanda aldığı topla ceza sahası önüne kadar geldikten sonra sağ ayağıyla muazzam bir şut gönderdi, top direkten oyun alanına döndü. 29'da gelişen Everton hücumunda Sakho'nun kaptırdığı top sonrasında Mirallas sağdan ceza sahasına hareketlendikten sonra Naismith'i görmek istedi ama pas arkadaşının gerisine düştü.

32. dakikada Oviedo'nun uzun pasında Lukaku ceza sahasına topla hareketlenmek isterken Skrtel pozisyonunu bozdu. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

KISIR HÜCUMLAR

Karşılaşmanın ikinci yarısında da görüntü değişmedi. Liverpool rakibine göre bir adım önde görünse de iki ekip de net fırsatlar üretmeyi başaramadılar.

52. dakikada Barry'nin kaybettiği top sonrasında gelişen Liverpool hücumunda Sterling ceza sahası sol çaprazından sol ayağıyla şutunu çekti ama zayıf kalan şut kalecinin ellerinde kaldı. 53'te Coutinho'nun ara pasında Sterling ceza sahası sol dip çizgiden pas yerine şutu tercih edince kaleci topu çelmeyi başardı.

69. dakikada hızlı gelişen Everton hücumunda top sağ kulvardaki Coleman'a geldi, ama Coleman'ın ortasında top auta gitti. 70. dakikada Ibe sağ kanattan dip çizgiye indikten sonra ortasını yaptı, Moreno topa vuramadı, akabinde Sterling sol ayağıyla şutunu attı ama top savunmadan döndü.

84. dakikada Lambert ceza sahası dışından çok sert bir şut atmak üzereyken Stones araya girmeyi başardı. Aynı dakika içerisinde Sturridge'in pasında Gerrard tek topta Lambert'ı buldu, tecrübeli forvet ceza sahası içinde dönerek şutunu attı ama zayıf kalan top kalecinin elleriyle buluştu.

87. dakikada Everton maçın en net şansını kullanamadı. Ani gelişen hücumda Barkley'in müthiş pasında Coleman ceza sahasına sağdan girdikten sonra çok sert bir şut çıkardı, Mignolet topu çelmeyi başardı. Bir dakika sonra bu defa Liverpool hücuma hızlı çıkarken Sturridge solda buluştuğu topu yay üzerindeki Gerrard'a yolladı, Liverpool kaptanı sol ayağıyla gelişine vurdu, top az farkla auta gitti.

Kalan dakikalarda da gol olmayınca maç golsüz eşitlikle sona erdi ve iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı.

EVERTON KAZANAMIYOR

Everton'ın Merseyside derbisindeki galibiyet hasreti 10 maça yükseldi.

Bu sonucun ardından iki ekip arasında oynanan son altı maçın beşi beraberlikle tamamlanmış oldu.

Sezon sonunda Liverpool'dan ayrılıp Los Angeles Galaxy'ye transfer olacak Steven Gerrard, bir kez daha Liverpool'a dönmeyecek olması halinde, kariyerindeki son Merseyside derbisine çıkmış oldu.

Ev sahibi ekip maç boyunca kaleyi bulan ilk şutunu 87. dakikada atabildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!