comScore

Galatasaray Galatasaray

Drogba bir kazanç!

14 Mart 2013, Perşembe 23:49

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Didier Drogba'nın sarı-kırmızılı takımı tercih etmesi ve daha birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Almanya'da bir kulüp satın alarak futbolcu yetiştirme planlarındaki son gelişmelerden Didier Drogba'nın Galatasaray'ı seçmesine kadar DHA'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Schalke 04 takımı da dahil olmak üzere birçok ünlü kulübün transfer etmek istediği Drogba'nın Galatasarayı tercih etmiş olmasının her iki taraf için de kazanım olduğu söyledi. Almanya'da bir üçüncü lig takımı alarak adeta bir futbolcu fabrikası gibi çalışacak, sosyal projelerin de olduğu bir çalışma içinde olduklarını belirterek, henüz bu akademiyi nereye açacaklarına karar vermediklerini, yerel yönetimlerin sağlayacağı imkanlara göre yakında karar vereceklerini belirtti. İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'nı alması için tüm imkanlarını seferber edeceklerini de açıklayan Aysal, Galatasaray'ın Türkiye'nin Avrupa'ya açılan en büyük penceresi olduğunu söyledi.

"GALATASARAY, TÜRKİYE'NİN AVRUPA'YA AÇILAN EN BÜYÜK PENCERESİ"

Schalke 04 maçı öncesi Almanya'ya gelen takıma Avrupalı Türklerin çok yoğun ilgi göstermesini değerlendiren Ünal Aysal, "Galatasaray Türkiye'nin Avrupa'ya açılan en büyük penceresi, kültürel olarak da geçmiş tarihi olarak da Galatasaray hakikaten Avrupai bir kültürün Türkiye'deki temsilcisidir. Bizim ülkemizdeki taraftarın yanı sıra yurt dışındaki taraftarımızla da yıllardır süren bir yakınlığımız var. Bu yakınlığı her gün biraz daha fazla artırmak, hedeflerimizi yükseltmek, özellikle de taraftarımızı ve dostlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Galatasaray yönetimi olarak şu anki hedeflerimizin başında bu geliyor" dedi.
ALMANYA'DA SPOR AKADEMİSİ

Avrupa'da bir üçüncü lig takımı alarak futbolcu yetiştirme konusundaki çalışmalarının iki üç aydır devam ettiğini belirten Aysal, şöyle konuştu: "Bu konuda muhtelif gezilerimiz ile ziyaretlerimiz oldu. Yerel otoritelerle yapmış olduğumuz çalışmalar bir yere kadar da geliyor ve herhalde bunların içinde en büyük desteği bulduğumuz yer neresiyse orada yerleşmeyi planlıyoruz. Şu anda seçilmiş bir yerimiz tam olarak yok. Birazda bu Alman yerel otoritelerinin gençlere bizim getirmek istediğimiz imkanları ve gençlerin yetişmesi için gerekli olan akademilerin kurulması için getirecekleri imkanlara ve ihtiyaçlara da bağlı. Bize bu yolu açan şehirlerde çalışmak istiyoruz. Bu konu önümüzdeki günlerde daha da açıklık kazanacak, biz de kararımızı vermiş olacağız."

"DROGBA'NIN GALATASARAY'I SEÇMİŞ OLMASI...."
"Drogba'nın Schalke 04 yerine Galatasaray'ı tercih etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soruya ise Başkan Ünal Aysal, şu yanıtı verdi: "Aslında bu Drogba'nın seçimi. Bu konuda ben fikir yürütmek istemem ama Drogba'nın Galatasaray'ı seçmiş olması hem kendisi yönünden iyi bir açılım oldu, hem de Galatasaray açısından iyi bir kazanç diye düşünüyorum. Deneyimli ve prestijli bir oyuncu. Bir marka değeri var. Galatasaray'ın yüksek marka değerine onun katkısı, Galatasaray'ın da ona karşılıklı vereceği şeyler, dengeli bir işlevi simgeleyecek. Biz Drogba ile bu kontratı yaptığımız için memnunuz, zaten Drogba'nın da bundan son derece mutlu olduğunu biliyorum." "

2020 OLİMPİYATLARI'NIN İSTANBUL'DA VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"

2020 yılındaki olimpiyat oyunlarının İstanbul'da yapılması için var güçleriyle çalışacaklarını da sözlerine ekleyen Ünal Aysal, "Şampiyonluklar bizim önceliğimiz olarak görünse de benim hem kişisel olarak hem de bir Galatasaray başkanı olarak en büyük hedefim ve beklentim Türkiye'nin özellikle İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapabilmesidir. Bunun için ben kendi imkanlarım içinde olan tüm imkanları zorlayacağım, Galatasaray olarak da biz her türlü desteği vermeye hazırız. Katiyetle 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul'da yapılması için son derece istekliyiz ve inşallah bu gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!