comScore

Galatasaray Galatasaray

"G.Saray yatırımcıya şike yaptı" iddialarına Doğan'dan yanıt

11 Şubat 2013, Pazartesi 12:34

GÖRÜNTÜLÜ - G.Saray'ın sermaye artırımı sırasında 'yatırımcıya şike yaptığı' iddiasını ortaya atan Yavuz Semerci ile yönetim kurulu üyesi Sedat Doğan canlı yayında bu iddiaları tartıştı.

var message="Sporx.com"; function clickIE4(){ if (event.button==2){ alert(message); return false; } } function clickNS4(e){ if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){ if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false; } } } if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=clickNS4; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=clickIE4; } document.oncontextmenu=new Function("return false") Galatasaray Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Sedat Doğan ve Türk basınında ekonomi üzerine yazdığı inceleme yazılarıyla tanınan Yavuz Semerci arasında, Galatasaray Sportif AŞ'nin sermaye artırımı ve diğer konularda usulsüzlük yaptığı iddialarını Beyaz TV'de tartıştılar.

Sedat Doğan, G.Saray'ın usulsüz, hukuğa aykırı ve etik dışı bir şey yapmadığını savunurken, Semerci G.Saray'ın küçük yatırımcıyı bilgi saklayarak zarara uğratmakla suçladı. Sedat Doğan, Semerci'nin görüşlerine katılmadığını, G.Saray'ın iflas durumunda olduğunu ve bu nedenle sermaye artırımı yapmak zorunda kaldığını belirtti; "SPK ile ilgili mevzularda Yavuz Semerci'nin görüşlerine katıldığımı söyleyemem, bunlar kendi görüşleridir. Galatasaray hukuksuz bir işlem yapmadı. Herşeyi izin alarak yaptı. Kaldı ki şunu da eklemek lazım, biz Galatasaray Sportif AŞ biz yönetime geldiğimizde teknik iflas durumundaydı. Galatasaray Sportif AŞ'nin sermayesinin artırılması gerekiyordu. Bu bir. "GENEL KURULDA HERŞEYİ SÖYLEDİK" "Biz de borsa oynamak diye bir şey var. Bu sadece biz de var. Aslı, borsaya yatırım yapılır. Küçük yatırımcı da eğer finansal bilgisi yok, bu konuda bir danışmanlık almıyorsa kimse kusura bakmasın ama borsaya yatırım yapmayacak. İkinci kural ise şu; eğer bir şirket bu kadar borçluysa bunun hissesinin bu seviyede olmaması lazım. Üç; biz yönetime geldikten bir buçuk ay sonra bir genel kurul yaptık. Bu genel kurulda da hisse satacağımızı söyledik, %51'e kadar hisse satacağımız konusunda da izin aldık.
Hani bilgi saklandı diyorlar ya, işin aslı budur. Bu konuyla ilgili birşey daha söyleyeyim. Şirket birleşmesi yapılırken, Galatasaray Sportif AŞ ilk kurulma modeli gerçekten yanlıştır. Sadece kar dağıtan, hiç gideri olmayan bir şirket olarak kurulma modeli yanlıştır. Bu konuda Yavuz Semerci'ye katılıyorum, hemfikirim. Fakat, şunu söyleyeyim; şirket birleşmesi yapılırken izahname diye bir şey çıkar. Bu yatırımcıya yönelik bir şeydir. Biz şunu dedik şirket birleşmesinden önce; eğer siz şirket birleşmesine karşıysanız, bize son 3 aydaki ortalama değerinden geri verin. Biz bunu ödemeye amadeyiz. Hatta Galatasaray bunun için bir kredi de aldı. O kredinin bir bölümü de burada kullanıldı zaten. Bu birleşme yapılırken, bizim koltuk haklarımızın ve o dönemde localar vs. olmak üzere bunun %90'ının Galatasaray Spor Kulübü'nde kalıyor olduğu belli. Koymuyorsanız yok demektir. Yatırımcıda yanlış bir algı vardı, koltuklar oradaydı da buraya geçti demek bence doğru değil. İzahname de bunlar yazıyor."

"İZAHNAME ANLATTIĞINIZIN TAM TERSİ" Yavuz Semerci ise Sedat Doğan'ın söylediklerine cevaben bahsedilen izahnamede stad gelirlerinin Sportif AŞ'de olduğunun yazıldığını söyledi; "İzahname de bu yazmıyor. İzahname de tam tersi, Stad AŞ'nin gelirlerinin Galatasaray Sportif AŞ'nin gelirlerine olumlu katkı yapacağı yazıyor. Sonra 2010 yılındaki bir protokol siz hisseleri sattıktan sonra açıklanıyor. Deniliyor ki; "Bizden önceki yönetim bir protokol yaptı. Stadyumun kombine ve loca gelirlerinin %70'i derneğe kalmıştır." diye bir açıklama yaptı. "TAHKİM'İN KARARLARINA DA MÜEEYYİDE GEREKİR Mİ?" Sedat Doğan, G.Saray'ın hukuk dışı bir iş yapmadığını, iddiaların mahkemede görüşülmesi gerektiğini dile getirerek; "Bizim iddiamız şu; Galatasaray hukuksuz bir iş yapmaz. Hukuksuz bir iş yaptığı mahkemelerde ispatlanırsa onun gereği yapılır. Yoksa da hiç kimse Galatasaray'ı böyle suçlamasın. Galatasaray'ın yaptığı her şey etiğe de uygundur." dedi. Yavuz Semerci'ye ilginç bir soru yönelten Doğan; "Ben Yavuz Semerci'ye şunu da sormak istiyorum. Kendisi bu konularla ilgileniyor. Tahkim Kurulu'nun verdiği veya vermediği kararların 4 tane halka açık şirketimize etkilerini bir konuşalım. Tahkim Kurulu'ndaki arkadaşların da bu durumdan etkilenmesi lazım.

Bu olayın müeyyidelerinin olması lazım. Görev kötüye kullanıldığı için ceza olması lazım. Tahkim Kurulu'nun aldığı kararlar da hukuğa uygun ama yatırımcıya zarar veriyor." diyerek programla kurmuş olduğu telefon bağlantısını sona erdirdi.

İŞTE YAVUZ SEMERCİ'NİN
"GALATASARAY YATIRIMCIYA ŞİKE YAPTI" İDDİALARI

 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!