comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray-Beşiktaş maçında olaylar!

01 Ocak 1970, Perşembe 02:00

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşma çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşma çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.
 
Ahmet Cömert Spor Salonu'nda saat 14:00'te başlaması gereken mücadele, maç öncesi Beşiktaşlı taraftarların sahaya girmesi nedeniyle yaklaşık 20 dakika geç başladı. Daha sonra gerilim daha da tırmandı. Karşılıklı küfürleşmelerle geçen ilk periyodun ardından, ikinci periyodun bitimine 6 dakika kala olaylar büyüdü. Taraftar gruplarının birbirlerine ve sahaya attığı yabancı maddeler nedeniyle hakemler oyunu durdurdu. Olaylara biber gazı ile müdahale eden güvenlik kuvvetleri tribünleri boşalttı. Olaylar sırasında sporcuların tekerlekli sandalyeleri kırıldı. İki takım arasında yapılan protokol gereği konuk takım taratarının alınmaması gereken mücadelede salondaki yoğun gaz bulutu nedeniyle maçı anlatan Galatasaray TV spikerleri de zor anlar yaşadı. 
 
Karşılaşma 31-26 Galatasaray üstünlüğüyle devam ederken tatil edildi.
 
OLAYLARIN ARDINDAN GS KULÜBÜ VE BJK KULÜBÜ AÇIKLAMALAR YAPTI
 
Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşma çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalırken, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu yaşanan olayları GS TV'ye şöyle değerlendirdi:
 
"İki takım taraftarı için de söylüyorum; benim çocuklarım da burada, taraftarlar da bizim kardeşimiz. Bunun olacağı belliydi, 45 dakika uğraştık engellemek için. Bürokrasi diliyle konuştular bana. Onlara tekerlekli sandalye basketbolunun bir kanunu olduğunu söyledim. Benim çocuklarımın, Beşiktaşlı sporcuların, iki takımın yaralanan taraftarlarının hesabını şimdi kim verecek? Olacak şey oldu, bu kadar basit. Ben oldu diye tatmin olmuyorum, keşke olmasaydı. Ben karşı takım taraftarının arasında da otururum. Ama iş buraya indiyse biz yanmışız. Neresi olursa olsun kanun uygulanmak zorunda. Bu protokol 2006'da yapıldı, beni sorumlu tuttular. Bana sen yaptın denildi, ben olmaması için elimden gelen her şeyi yaptım. Taraftar bir arada olunca bunlar oluyor, maalesef şu anda, 2012'de Türkiye'nin durumu bu. Benim sporcumun kafasına gelen maddenin hesabını kim verecek? Ben en son kendi eşim ve çocuğumun yanına gittim. Taraftarları durdurmaya, sporcuları çıkarmaya çalıştım. Benim çocuğum, Beşiktaşlı veya Galatasaraylı taraftarlar arasında benim için bir ayrım yok. Ancak bu taraftarlar bir araya gelince böyle bir problem oluyor; bu nedenle ayırın kardeşim, bu kadar basit. İçeride muazzam bir maç oluyor; bizim hala neden bunlara ihtiyacımız var, neden polis korumasında oynuyoruz? Polis olunca sonra da gaz çıkıyor zaten ortaya. Maç bitti geçmiş olsun. Artık gazetelerde "şöyle derbi, böyle derbi" diye konuşulur. Bizim 7. Yılımız, Beşiktaş her geldiğinde, görüntüleri çıkarır gösteririz, bizim taraftarımız iki takım el ele diye tezahürat yapıyor. İki takımı da alkışlıyor. 45 dakika uğraştık. Ben geleceği görmüyorum ama yarım saat sonrasını görmek zor değil. Kimin çocuğu olduğu fark etmez, 50 yaşındaki taraftar da olsa fark etmez. Hepimize geçmiş olsun."
 
GALATASARAY KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA
 
"Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın Beşiktaş RMK Marine ile karşı karşıya geldiği TSB Süper Lig ikinci hafta maçı çıkan olaylar sebebiyle kaldığı andan itibaren oynanmak üzere ileri bir tarihe ertelendi. Ahmet Cömert Spor Salonu'nda saat 14.00'te başlaması gereken mücadele oyuncular parkede ısınma aşanmasındayken rakip takım taraftarlarının sahaya girmesiyle yaklaşık 30 dakika gecikmeli olarak başladı.İkinci çeyreğin bitimine 06:07 kala Galatasaray 31-26 iken rakip takım taraftarlarınca atılan yabancı maddeler sebebiyle oyun durmak zorunda kaldı ve karşılaşma kaldığı andan itibaren oynanmak üzere ileri bir tarihe ertelendi."
 
BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA
 
"Beşiktaş RMK Marine Takımımız ile Galatasaray arasında oynanan Süper Lig maçı tribün olayları nedeniyle tatil edildi. Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu siyah-beyazlılarımız; 21-20 galip tamamladı. İkinci periyot, 31-26 ev sahibi takımın üstünlüğüyle devam ederken yaşanan tribün olayları nedeniyle müsabakanın hakemleri maçı tatil etti."
 
İstanbul-DHA

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!