comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray, Mersin deplasmanında - Süper Lig Haberleri

12 Şubat 2016, Cuma 10:40
Galatasaray, Mersin deplasmanında - Süper Lig Haberleri

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında yarın Mersin İdmanyurdu'na konuk olacak.

Mersin Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

Şampiyonluk yarışının gerisinde kalan ve yaşanılan mali sorunlar nedeniyle UEFA ile kritik bir sürece giren sarı-kırmızılı ekip, Mersin İdmanyurdu maçını kazanarak moral bulmaya çalışacak.

Ligin 18. haftasında Medicana Sivasspor'u 3-1 yenmesinin ardından, Osmanlıspor (2-3) ile Torku Konyaspor (0-0) karşılaşmalarında puan kayıplarına engel olamayan Galatasaray, bu kulvarda 2 maç aradan sonra 3 puan hedefliyor.

Sarı-kırmızılı ekipte gribal enfeksiyon geçiren Lukas Podolski'nin yeniden takımla çalışmalara başlaması teknik heyetin yüzünü güldürürken, Hamit Altıntop ve Sinan Gümüş'ün tedavileri sürüyor.

- Deplasmanda galibiyete hasret

Rakip sahada Mersin İdmanyurdu'na konuk olacak Galatasaray, Süper Lig'de deplasmanda uzun süredir maç kazanamıyor.

Ligdeki son deplasman galibiyetini, 7. haftada Medipol Başakşehir'i 2-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı takım, 3 Ekim 2015 tarihinde oynanan bu müsabakanın ardından, 134 gün sonra bu kötü serisini sonlandırmak için sahaya çıkacak.

Medipol Başakşehir maçının ardından son 6 deplasman müsabakasında 3 yenilgi ve 3 beraberlik alan Galatasaray, Fenerbahçe (1-1), Çaykur Rizespor (3-4), Kasımpaşa (2-2), Beşiktaş (1-2), Kayserispor (1-1) ve Osmanlıspor'a (2-3) üstünlük sağlayamamıştı.

- Ceza sınırında 5 oyuncu

Mersin İdmanyurdu karşılaşması öncesi Galatasaray'da 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Geride kalan lig müsabakalarında üçer sarı kart gören Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Yasin Öztekin, Olcan Adın ve Lukas Podolski, ceza sınırındaki isimler.

Bu oyuncular, Mersin İdmanyurdu karşısında sarı kart görmeleri durumunda, 22. haftadaki Trabzonspor karşılaşmasında takımdaki yerlerini alamayacak.

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!