comScore

Galatasaray Galatasaray

Dursun Özbek açıkladı! UEFA ne ceza verecek? Galatasaray Haberleri

10 Şubat 2016, Çarşamba 14:21
Dursun Özbek açıkladı! UEFA ne ceza verecek? Galatasaray Haberleri

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, zararı 10 milyon Euro'ya kadar indirmedikleri takdirde Avrupa'dan 1 yıl men cezası alabileceklerini söyledi.

FutbolArena - Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Divan Kurulu'nda Galatasaray'ın içinde bulunduğu mali durumu ve UEFA'dan gelebilecek olası cezalarla ilgili konuştu. 

UEFA tarafından yapılan uyarıların dikkate alınmadığını belirten Dursun Özbek, altyapıya harcanan paraları zarar olarak gösterdiklerini belirtti.

Dursun Özbek, UEFA ile yapılan hesapların uyuşmadığını altyapıya harcanan paraların UEFA tarafından zarar olarak görülmediğini söyledi.

Galatasaray'ın zararı ne kadar?

 
Toplamda 163 milyon Euro zarar ettiklerini açıklayan Dursun Özbek, "2012-13 sezonunda 38, 2013-14 sezonunda 70, 2014-15 sezonunda ise 55 milyon euro zarar etmişiz. Fakat onlara şunu söyledim. Galatasaray'ın kimseye borcu yok. Oyuncu ödemeleri ve vergi ödemeleri zamanında yapılmış" dedi.
 

Galatasaray UEFA'dan men edilecek mi? Galatasaray ne kadar ceza alacak?


UEFA'ya yeni yönetim olarak zararı düzeltmek için geldiklerini belirten Dursun Özbek, "UEFA'dan izleme süresinin uzatılmasını istedim. Fakat uzatmadılar. Bize 1+1 Avrupa'dan men cezası vermek istiyorlar. Yani zararı 10 milyon Euro'ya indiremezsek önümüzdeki sezon UEFA'ya katılamıyoruz. Eğer 2016-17 sezonunda da zarar 10 milyon Euro'ya düşmezse 1 yıl daha kupalardan men etme kararı aldılar" ifadelerini kullandı.


Dursun Özbek: "Galatasaray, UEFA'nın bir rengidir"


Galatasaray'a verilecek cezanın UEFA'ya da zarar vereceğini belirten Dursun Özbek, Galatasaray, Avrupa'nın önemli bir rengidir. 23 Şubat'ta bir görüşme yapacağız. Futbol dünyasının yakından tanıdığı avukat Jean Louis Dupont ile gideceğiz. Tüm Galatasaraylılara sesleniyorum; elinizden ne gelirse kulübe destek vermek zorundasınız" dedi.


Dursun Özbek'ten camiaya söz verdi


Başkan Özbek, "Buradan söz veriyorum. 31 Mayıs 2016'da Galatasaray'ın zararı 10 milyon Euro'nun altında olacak. Artık har vurup harman savurma dönemi bitmiştir. Bileklik projemiz bir semboldür. Buradan tüm taraftarlarımıza sesleniyorum. Herkesin bu bileklikleri almasını istiyorum" dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!