comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'ın en hırçın futbolcusu

31 Aralık 2015, Perşembe 10:00
Galatasaray'ın en hırçın futbolcusu

Takım kaptanı Selçuk, gördüğü 1 kırmızı, 4 sarı kartla sarı-kırmızılıların en hırçın futbolcusu oldu.

Spor Toto Süper Lig 2015-2016 sezonunun ilk yarısında Galatasaray'ın en hırçın futbolcusu, takım kaptanı Selçuk İnan oldu.

Ligin ilk yarısında sarı-kırmızılı formayı terleten 23 futbolcudan 18'i kart gördü. Galatasaraylı futbolcular, sezonun ilk yarısında toplam 3 kırmızı, 42 sarı kartla cezalandırıldı.

Kart gören 18 oyuncu arasında Selçuk İnan, 1 kırmızı, 4 sarı kartla en hırçın isim olarak ön plana çıktı. Kırmızı kartla oyun dışında kalan diğer futbolcular ise Lionel Carole ve Umut Bulut oldu.

Galatasaray'da en fazla sarı kartı da 5 kezle Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder gördü. Bu oyuncunun ardından 4 sarı karta Selçuk İnan ve Semih Kaya geldi.

- Selçuk 3 maçta cezası nedeniyle oynayamadı

Sarı-kırmızılı ekipte dört farklı oyuncu, altı farklı karşılaşmada cezası nedeniyle forma giyemedi.

Mersin İdmanyurdu maçında rakibine tekme attığı için kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Selçuk İnan, bir maçta da sarı kart cezasından dolayı oynayamadı.

Cezası nedeniyle toplam 3 maçta oynayamayan Selçuk'un yanı sıra Carole ve Umut, kırmızı kartlardan dolayı birer maç kaçırdı. Sezonun ilk yarısında 5 sarı kart gören Sneijder de bir müsabakada cezası nedeniyle süre alamadı.

İlk yarının son haftasında 4. sarı kartını gören Semih Kaya ise cezasını ikinci yarının ilk haftasındaki Medicana Sivasspor karşılaşmasında çekecek.

- Üç oyuncu kart görmedi

Galatasaray'da üç futbolcu sezonun ilk yarısını kart görmeden kapattı.

Golcü futbolcu Burak Yılmaz, ilk yarıda forma giydiği 13 karşılaşmayı da kart görmeden tamamladı. Bu oyuncunun yanı sıra genellikle oyuna sonradan giren genç oyuncu Sinan Gümüş ve 17 maçta sadece 8 dakika süre alabilen Koray Günter de kart görmeyen oyuncular arasında yer aldı.

Sezonun ilk yarısında Galatasaray'da ikişer lig maçına çıkan ancak 3. haftadan sonra takımdan ayrılan Felipe Melo ve Alex Telles de kart görmedi.

- Kart raporu

Galatasaray'da sezonun ilk yarısında kart gören futbolcular şunlar:

FutbolcuKırmızıSarı
Selçuk İnan14
Lionel Carole12
Umut Bulut11
Wesley Sneijder-5
Semih Kaya-4
Sabri Sarıoğlu-3
Hakan Balta-3
Aurelien Chedjou-3
Olcan Adın-3
Yasin Öztekin-3
Lukas Podolski-2
Fernando Muslera-2
Jose Rodriguez-2
Bilal Kısa-1
Jason Denayer-1
Emre Çolak-1
Jem Paul Karacan-1
Tarık Çamdal-1

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!