comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'ın ilk yarı gol raporu

30 Aralık 2015, Çarşamba 10:50
Galatasaray'ın ilk yarı gol raporu

Sarı-kırmızılılar, sezonun ilk yarısında 38 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk yarısında yaptığı maçlarda 38 gol atarken kalesinde 23 gol gördü.

Ligin ilk yarısında iyi bir performans sergileyemeyen ve lider Beşiktaş'ın 11 puan gerisinde kalan sarı-kırmızılı ekip, puan olarak istediği yerde bulunmasa da ligin en golcü ekiplerinden biri olarak dikkati çekti. 

Süper Lig'de 41 gol atan Beşiktaş'ın ardından 38 golle en skorer takım olan Galatasaray, savunma zaafları ve kalesinde gördüğü 23 gol nedeniyle puan tablosunda rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin gerisinde kaldı. 

 

Galatasaray'ın en golcü futbolcusu kim?


Galatasaray'ın sezon başında İngiltere'nin Arsenal takımından transfer ettiği Alman futbolcu Lukas Podolski, sarı-kırmızılı takımın en golcüsü oldu.

Ligde attığı 8 golle takımına önemli katkı sunan Podolski'yi 7 gollü Burak Yılmaz takip etti. Hollandalı Wesley Sneijder ile Yasin Öztekin rakip fileleri dörder kez havalandırırken, Selçuk İnan ve Umut Bulut üçer defa gol sevinci yaşadı. 

Bilal Kısa ve Olcan Adın'ın ikişer gol attığı Galatasaray'da genç futbolcu Sinan Gümüş ile savunma oyuncuları Aurelien Chedjou, Semih Kaya ve Hakan Kadir Balta takımlarına birer golle katkı sundu.

Sarı-kırmızılı ekibin bir golü ise 1-0 biten Trabzonspor karşılaşmasında kendi ağlarını havalandıran bordo-mavili futbolcu Stephane Mbia'dan geldi.

 

Lukas Podolski'nin kritik golleri


Galatasaray'dan en golcü oyuncu olan Podolski, aynı zamanda attığı kritik gollerle dikkati çekti.

Podolski, ligde kaydettiği 8 golün 4'ünde takımı yenik durumdayken fileleri havalandırdı ve maça eşitlik getirdi. Alman yıldız, 3 kez ise berabere giden karşılaşmada takımını öne geçirdi. 

Lukas Podolski, sadece 1 kez takımı öndeyken farkı açan gole imza attı.

- Her maç gol atıyor 

Galatasaray, Süper Lig'in ilk yarısında yaptığı 17 maçın tamamında da gol sevinci yaşadı.

Ligde yaptığı müsabakaların tümünde fileleri havalandıran sarı-kırmızılı oyuncular, en farklı galibiyetini Eskişehirspor karşısında 4-0 ile aldı. Bursaspor'u 3-0, Torku Konyaspor ve Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup eden Galatasaray, Medipol Başakşehir'i 2-0, Akhisar Belediyespor'u 3-2, Gaziantepspor'u 2-1 ve Trabzonspor'u 1-0'lık skorla yendi.

Sarı-kırmızılı ekip, 3-3 tamamlanan Antalyaspor karşılaşması, 2-2 sona eren Medicana Sivasspor ve Kasımpaşa maçları ile 1-1 biten Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu ve Kayserispor müsabakalarından birer puan aldı. Galatasaray, 4-3 biten Çaykur Rizespor maçıyla 2-1 sonuçlanan Osmanlıspor ve Beşiktaş karşılaşmalarından puan çıkaramadı.

Ligde yaptığı 17 maçta da rakip fileleri havalandıran Galatasaray, kalesindeki gollere ise engel olamadı. Toplam 4 maçta gol yemeyen sarı-kırmızılılar, 13 karşılaşmada kalesini gole kapatamadı

- Gol-dakika aralığı

Galatasaray, en fazla golü karşılaşmaların son 15 dakikasında attı.

Müsabakalar, 15 dakikalık periyotlara bölündüğünde sarı-kırmızılı ekip, 10 kez ile en fazla golü 76 ile 90. dakikalar arasında kaydetti. İlk 15 dakikada 6 gol atan Galatasaray'ın 16 ile 30. dakikalar arasında 1, 31 ile 45. dakikalar arasında ise 5 gol attığı görülüyor. 

İkinci yarıların ilk 15 dakikasında rakip fileleri 8 kez havalandıran Galatasaray, 61 ile 75. dakikalar arasında ise 6 gol sevinci yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip, karşılaşmaların uzatma dakikalarında ise 2 kez gol buldu.

Galatasaray, gol yeme dakikalarında ise ilk yarıların son 15 dakikası ve ikinci yarıların ilk 15 dakikasında kalesindeki gollere engel olamıyor. Bu bölümlerde beşer gol yiyen sarı-kırmızılılar, en az golü ikişer kez ile ilk 15 dakika ve son 15 dakikada yediği dikkati çekiyor. Karşılaşmaların uzatma bölümlerde kalesinde 3 gol gören Galatasaray, 16-30 ve 61-75 dakikaları arasında da üçer kez topu filelerinden çıkardı.

Galatasaray'ın dakika aralıklarına göre attığı ve yediği gol sayıları şöyle:

Dakika aralığıAttığıYediği
1-1562
16-3013
31-4555
45+--
46-6085
61-7563
76-90102
90+23

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!