comScore

Galatasaray Galatasaray

Harun Erdenay'dan Ergin Ataman açıklaması

25 Aralık 2015, Cuma 15:10
Harun Erdenay'dan Ergin Ataman açıklaması

TBF Başkanı Harun Erdenay, Ergin Ataman ve Lynetta Kizer krizi hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçta basketbolcu Lynetta Kizer'in oynamasıyla çıkan krizde tek masum tarafın sarı-lacivertli kulüp olduğunu söyledi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Tecrübe Konuşuyor" konulu panele A Milli Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Haluk Yıldırım'la katılan Erdenay, soruları yanıtladı.

Erdenay, panele katılması beklenen TBF Üst Yöneticisi (CEO) Hidayet Türkoğlu'nun ağır bir grip geçirdiği için ABD'de kaldığını ve bu yüzden aralarında yer alamadığını açıkladı.

Harun Erdenay, Galatasaray'ın talimatlara aykırı şekilde Lynetta Kizer'ı Fenerbahçe maçında oynatıp hükmen yenik sayıldığı derbiyle ilgili sarı-lacivertli kulübü haklı bulduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Galatasaray, Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'na başvurdu. Tahkim kararını 31 Aralık'ta açıklayacak. Bugüne kadar yaklaşık 900'ün üzerinde tahkime giden dosyamızdan sadece 3'ü bozuldu. Federasyon olarak kararlarımızın onanma yüzdemiz çok fazla. Federasyonun da Galatasaray'ın da hatası var. Aslında burada en masum olan Fenerbahçe. Onlar haklı bir itirazda bulundular. Yönerge çok açık, hükmen mağlubiyet kararı gerekiyordu."

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'ın sezon sonunda ya milli takımı ya da Galatasaray'ı tercih edeceğini hatırlatan Erdenay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesi kendi oyuncularını milli takıma göndermeme isteğiyle ilgili, "Aziz başkanın kendi düşüncesine göre, milli takım antrenörü sadece milli takımı çalıştırmalı. O yüzden böyle demişti. Daha sonra kendisiyle konuştuk ve anlattık. Kendisi milli değerlere çok sahip çıkan bir insan. Sonuçta oyuncularını milli takıma gönderdi" ifadelerini kullandı.

- "Yabancı oyuncu sisteminde değişikliğe gidebiliriz"

Harun Erdenay, Spor Toto Basketbol Ligi'nde takımların 6 yabancı oyuncu oynatması kuralıyla ilgili de değerlendirmede bulundu.

Sezon sonu bu sistemi değiştirerek yerli oyuncuların daha fazla süre almasını istediklerini aktaran Erdenay, "Bu sistem aslında kulüplerin avantajına oldu ve Avrupa kupalarında başarı hemen geldi. Bu kararı Türk oyuncuların dakika bulma sıkıntısını gidermek için yeniden değerlendireceğiz. Ivkovic ve Obradovic gibi koçlar gençlere şans veriyor ama diğer takımlarda biraz problem yaşanıyor. Sene sonunda yabancı oyuncu sisteminde değişikliğe gidebiliriz" şeklinde konuştu

Genç oyuncuların şans bulması için "Ümitler Ligi" kurmak istediklerini aktaran Erdenay, Şile'de 140 dönümlük yeni bir tesis yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Milli takım genel menajeri Haluk Yıldırım ise Türk oyuncuların daha fazla süre alacağı bir sisteme geçmek için gelecek sezon öncesi bir karar alacaklarını kaydetti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!