comScore

Galatasaray Galatasaray

Hamza Hamzaoğlu ve Cüneyt Tanman haklı mı çıktı?

24 Aralık 2015, Perşembe 16:20
Hamza Hamzaoğlu ve Cüneyt Tanman haklı mı çıktı?

Sezon öncesi transferi düşünülen Maxi Pereira'nın performansının Sabri Sarıoğlu'dan geri kalması "Cüneyt Tanman haklı mı?" sorularını akıllara getirdi.

FutbolArena Detay - Galatasaray'ın futboldan sorumlu eski yöneticisi Cüneyt Tanman, sezon öncesi gündemde olan Uruguaylı sağ bek Maxi Pereira için o dönem "Maxi Pereira'nın Sabri Sarıoğlu'dan daha iyi bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum. Maxi Pereira'nın özellikleri itibariyle Sabri Sarıoğlu'dan ne eksisi ne de artısı var. Maxi Pereira'yı alırsak insanlar mutlu mu olacak?" demişti.

Benfica'dan ayrılıp, yeni sezon öncesinde Porto'ya imza atan Uruguaylı oyuncu istatistikleriyle Sabri Sarıoğlu'ndan daha üstte bir performans sergilemedi. Portekiz Ligi'nde bu sezon 13 maça çıkan Maxi Pereira, 5 asistlik performans gösterirken takımının resmi maçlarda ‘8' ile en fazla sarı kart gören ismi oldu.
Sabri Sarıoğlu ise 14 lig maçında 4 asist yaparken, bu alanda 5 asistli Wesley Sneijder'in ardından takımına Podolski ile beraber en fazla gol pası veren isim oldu. Sabri Sarıoğlu 14 lig mücadelesinde toplamda 3 sarı kart gördü.

Bu arada Galatasaray'ın eski teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'da sezon öncesinde Maxi Pereira-Sabri Sarıoğlu karşılaştırması yapıp şöyle konuşmuştu: "Aslında Sabri ile anlaşmayıp Maxi Pereira ile 2 katına anlaşsak daha iyi olurdu. İnsanlar bunu istiyor herhalde."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!