comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray, ara devre öncesi transferde atağa kalktı

20 Aralık 2015, Pazar 00:35
Galatasaray, ara devre öncesi transferde atağa kalktı

Sarı kırmızılılar teknik direktör Mustafa Denizli'nin istekleri doğrultusunda kadrosunu güçlendirme yolunda kolları sıvadı.

FutbolArena - 2015-2016 sezonu devre arası transferde en hareketli kulüp Galatasaray olacak gibi görünüyor. Cimbom ön libero için Ryan Donk ile transferi bitirme noktasına gelirken santrforunu da Brezilya'da buldu. O isim Leandro Damiao!
 

Galatasaray Damiao'yu transfer edecek mi?


Galatasaray yönetimi Santos'la ipleri koparan Leandro Damiao'yla söz kesti. Santos'la olan sözleşmesini alacaklarının ödenmemesi gerekçesiyle feshederek boşa düşen Damiao'nun menajerini İstanbul'a getiren Galatasaray yönetimi, Vinicius Prates'le masaya oturdu.
 
Damiao'nun Galatasaray'dan şartı!

Damiao'nun ikna edilmesinde Claudio Taffarel kilit rol oynarken, Galatasaray yönetiminin Damiao'nun şartlarını kabul ettiği ve iki taraf arasında bir anlaşma yapıldığı öğrenildi. Damiao'nun Galatasaray'a gelmeye sıcak olduğu ancak yapılan ilk anlaşmada "Oyuncunun ön anlaşmaya 10 Ocak'a kadar Avrupa'dan üst düzey bir takım Galatasaray'dan daha fazla yılık ücret verirse" protokol tek taraflı bozulabilir" maddesi koydurduğu belirtildi.
 
Kilit rol Taffarel!

Damiao'yla yakın ilişikilerini kullanarak hem Mustafa Denizli hem de Galatasaray Yönetimini ikna eden Taffarel'in bu transferde kilit rol oynuyor. Transferin resmiyete dökülmesi halinde Taffarel büyük pay sahibi olacak.

Leandro Damiao kimdir?


26 yaşındaki Brezilyalı oyuncu, Brezilya'nın son dönemde yetiştirdiği en önemli potansiyellerden biri olarak gösteriliyordu. 18 kez Brezilya Milli takım formasını giyen futbolcunun 3 golü bulunuyor. 2013 Aralık ayında 13 milyon Euro'ya İnternacional'den Santos'a transfer olan Damiao öncesinde Avrupa'nın dev kulüplerinin de takibindeydi ve piyasa değeri 25 milyon Euro olarak gösteriliyordu. Hala 26 yaşında olan futbolcu bu sezon kadroya girmekte zorlandı. 

Haber: Ertan Süzgün


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!