comScore

Galatasaray Galatasaray

Fatih Altaylı: 'Dursun Özbek kulübü batağasürükler'

17 Aralık 2015, Perşembe 10:38
Fatih Altaylı: 'Dursun Özbek kulübü batağasürükler'

Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Dursun Özbek'i sert sözlerle eleştirdi.

FutbolArena - Galatasaray'ın eski yöneticilerinden ve gazeteci Fatih Altaylı, sarı kırmızılı kulübün son durumunu değerlendirdi. Başkan Dursun Özbek'i eleştiren Altaylı sert sözler sarfetti.

İşte Fatih Altaylı'nın Habertürk Gazetesi'ndeki açıklamaları;


"Dursun Özbek inatçı bir adam. İstifa etmez. Kulübü de batağa sürükler gibime geliyor. Dahası kendi işlerini de bozabilir bu arada. De ki istifa etti, kim aday olacak? Koskoca dediğimiz Galatasaray camiası, bir başkan adayı çıkarmaktan aciz. Galatasaray Kongresi'nin önüne süper adaylar çıktı da Galatasaray Genel Kurulu bu yönetimi mi seçti? Yoo, diğer adaylar daha da beterdi. Burada mesele şu, bu yönetim devam etse bile Dursun Özbek Galatasaraylılar'ı devreye sokmalı. Birliği sağlamalı. Ama sağlayamaz. Çünkü ne o, ne de yönetimi kulübü tanımıyor, bilmiyor."
Sizce G.Saray'ın şampiyonluk ihtimali nedir?

"‘Yüzde 30'dur' desem uyar mı? Galatasaray geçmişte benzer puan farkını kapatarak şampiyonluk yaşamıştı. Bu yine olabilir mi? Olabilir elbet ama zor. Çünkü Galatasaray çok sorunlu. Her şeyden önce elinde iyi bir kadro yok. Galatasaray'ın 22 futbolcusunu saysak bunlardan kaçı Galatasaray ayarında bir takımın oyuncusudur sizce! Şunu açık söylemek lazım; geçen yılın kadrosu bu yılın kadrosundan çok daha iyiydi. Mesela şimdi Burak sakatlandı. Elde ne var? Sadece Umut. Pandev iş yapmaz mıydı bu sene? Ya da Dzemaili olsa kötü mü olurdu orta sahada! Bruma veya... Sahaya bakıyorsun, Carole sakat, Denayer sakat. 32 yaşında Hakan'ı sol bek oynatıyorsun mecburen. Bu sefer stoper sorunu çıkıyor. Ya da Olcan sol bek. Sabri sağ bek. Kulübeye bakıyorsun Emre, Jem Paul Karacan falan."

"Acil 4-5 transfer gerekiyor"

"Ben size sorayım, Galatasaray'ın rakibi olsanız bu saydığım oyunculardan hangisi sizi ürkütür? Galatasaray futbol takımının kadrosu facia bir halde. Galatasaray'ın çok acil en az 4, hatta 5 pozisyona transfer ihtiyacı var. Nereden bulacaksın? Hadi buldun, para nerede? UEFA zaten tepene binmiş. Ve en vahimi beceriksiz, bilgisiz bir yönetim."

Mustafa Hoca bu işi götürebilir mi? Bu sorunlar yumağını çözebilir mi?

"Mustafa Denizli nasıl çözecek bana anlatsanıza. Bu kadro ile hiç kimse hiçbir şey çözemez. Devre arasında birkaç transfer yapılırsa çözebilir. Yönetim destek verirse çözer. Yahu Grosskreutz'u transfer edip edememiş, elinde tutamamış bir yönetimden söz ediyoruz. Bu arada ona buna sallayan Fatih İşbecer'e sormak istiyorum. Grosskreutz transferini de incelemeye alsın. Öyle ya hiç oynamamış, kadroya bile girememiş bir oyuncu için 6 milyon Euro mu ne ödendi? İşbecer eskileri böyle hesaplıyor ya. Aslına bakarsanız ortada büyük bir rezaletler yumağı var. Şu Ünal Aysal'ın aldığı oyunculara bir baksın Allah aşkına... 12 milyona Arda'yı sat, 12 milyona Bruma'yı al. Hiç forma giymemiş ve asla giyme ihtimali de olmayan adamlara 20 milyon Euro ver. Sonra bu yönetim... Kulüben bomboş kalacak şekilde elindeki oyuncuları yolla. İtalya'da defalarca şampiyon olmuş Pandev'i yolla, Amrabat'ı yolla, Dzemaili'yi yolla, Melo'yu yolla, Telles'i yolla yerlerine adını sanını bilmediğimiz PTT 1. Lig düzeyinde oyuncuları al."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!