comScore

Galatasaray Galatasaray

Taner Karaman FutbolArena'da derbiyi yazdı

14 Aralık 2015, Pazartesi 23:54
Taner Karaman FutbolArena'da derbiyi yazdı

Taner Karaman, Beşiktaş - Galatasaray derbisini kaleme aldı.

FutbolArena - Taner Karaman, Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 2-1 yendiği maçı değerlendirdi.

İşte Taner Karaman'ın yazısı 
Beşiktaş karşısında sezonun en kötü futbollarından birini oynayan Galatasaray'da Mustafa Denizli'nin oyunu izlemekle yetindiğini kabul etmek lazım. Oyunun başlamasıyla beraber Beşiktaş atakları peş peşe gelirken, bu 45 dakika sürdü. İkinci yarıya daha dikkatli giren Galatasaray atak üstünlüğünü ele geçirirken, kaleci Günay'ın yaptığı hata ile 1-0'ı ele geçirdi. Ardından da Beşiktaş ivme kazandırdığı futbolu ile galibiyeti almayı başardı.

Bu girizgah sonrasında oyunun öne çıkanlarına dikkat etmek lazım. Maçın ilk 45 dakikasında isabetli şutu ve ortası olmayan Galatasaray, bu süreçte Beşiktaş ceza alanına da 7 defa girebildi. Bir çoğu da başarısızlıkla sonuçlanan girişler oldu.
 
Kötü futbolu ile Beşiktaş'ı kendi yarı alanında kabul eden Galatasaray'ın gol yememesi de yine Muslera mucizesi ile oldu. Uruguaylı sezon başından bu tarafa 55 defa karşı karşıya pozisyon çıkarırken, bu maçta 7 net Beşiktaş atağını karşıladı. Onun olmaması Galatasaray'a unutulmaz bir hezimet yaşatabilirdi. Denizli'nin sorgulaması gereken nokta şampiyonluk hedefleyen bir takımın kalesine bu kadar fazla şut isabet etmesinin nedenleri olmalı.
 
İlk 30 dakikada Galatasaray kalesine 9 şut atan ve 4'ü isabetli olan Beşiktaş, geçtiğimiz hafta 90 dakikada Kayserispor kalesine 4 isabetli şut atabilmişti.
 
Galatasaray'ın bunca pozisyonu rakiplerine vermesinin altında ise fiziksel eksiklikler var gibi görünüyor. İkili mücadelelerde rakiplerine üstünlük sağlayamayan Galatasaraylılar bunun neticesinde de ceza alanlarında daha fazla rakibi görebiliyorlar. Özelikle kritik bir bölgede oynayan Chedjou'nun pozisyon kayıpları, Beşiktaş'ın tehlikeli ayakları ile pozisyon bulma sebeplerinden oldu. Maçı uzun süre izleyen Chedjou'yu ilk defa bu kadar oyun dışında gördük.
 
Beşiktaş'ı da kutlamak lazım. Galatasaray'ın eksilerine iyi çalışmış bir Beşiktaş vardı ve hep bu eksilerin üzerine gittiler. Bunun sonucunda da kazanan taraf oldular. Hava toplarında sorunlar yaşayan Galatasaray karşısında hem Töre hem de Frei oyuna girdi ve daha fazla orta ile gol arandı. Ardından da gol geldi. Şenol Güneş'in planları da tutmuşa benziyor.

Son olarak Burak Yılmaz ve Umut Bulut'a bir parantez açalım. Galatasaray, Avrupa 6 isabetli şutu ve golü bulunmayan bu iki ismi ile ligde ve Avrupa Ligi'nde büyük başarılar beklememesi gerekiyor. En azından kendilerine gelene kadar. Ersan Gülüm'ün Umut Bulut'tan daha fazla tehlikeli atağa sahip olması sorunu gözler önüne seriyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!