comScore

Galatasaray Galatasaray

Dursun Özbek'ten Sabri Sarıoğlu açıklaması

06 Aralık 2015, Pazar 15:20
Dursun Özbek'ten Sabri Sarıoğlu açıklaması

Dursun Özbek, Galatasaray Lisesi'nin 534. kuruluş yıl dönümü töreninde önemli açıklamlarda bulundu.

Galatasaray Lisesi'nin 534. kuruluş yıl dönümü töreninin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özbek, "Sabri'yi çok iyi bir Galatasaraylı olmasından dolayı kutluyorum. Otomatik uzamalar tenkit edilen, camia tarafından sevilmeyen hususlar. Kendisinin opsiyonu iptal etmesi ne kadar iyi bir Galatasaraylı olduğunu gösteriyor. Kendisine bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyorum" diye konuştu.
 
Dursun Özbek, takımdan ayrılmak istediğini teknik direktör Mustafa Denizli'ye ileten Kevin Grosskreutz ile ilgili de "Kevin'in ayrılmasını duyduğum zaman Cenevre'deydim. Hocamla görüşme fırsatım olmadı. Kendisi görüşmüş. Hocamla konuşunca ben de bilgi sahibi olacağım" ifadelerini kullandı.
 
UEFA ile gerçekleştirilen toplantı
 
Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, finansal fair-play konusunda UEFA ile rutin toplantılardan birisini gerçekleştirdiklerini ve UEFA'ya haklı gerekçelerini sunduklarını söyledi.
 
UEFA ile yapılan görüşmelerin süreceğine değinen Özbek, şöyle devam etti:
 
"UEFA'da rutin toplantılardan biri oldu. Daha önce hazırladığımız raporlar vardı. Kendilerine gönderdik. Bu raporlar ile ilgili sorular soruldu. Onları cevapladık. Bu görüşmeler devam edecek. Şubat ayında bir tane daha olacak. UEFA'ya haklı gerekçelerimizi sunduk. Onlar da çok iyi karşıladılar. Biz de açıklamalarımızı UEFA'nın istediği formatta, şeffaf bir şekilde kendilerine gönderiyoruz. Görüşmeler olumlu yönde gelişti. Daha da geliştirmek ve iyi hale getirmek için çalışıyoruz. UEFA ile devamlı irtibat halindeyiz."
 
Dursun Özbek, UEFA'yı ikna etmeyi umduğunu vurgulayarak, "Benim başkan olarak gitmemdeki sebep, Galatasaray'ın fair-play kriterlerinde karşılaştığı zorlukların sadece kendisinden kaynaklanmadığını, Türkiye'nin hem ekonomik hem de coğrafi yapısından kaynaklanan sorunlardan geldiğini kendilerine anlattım. Bundan sonraki toplantılarda da anlatmaya devam edeceğiz. Kendilerini ikna edeceğimi umuyorum. Onun için Galatasaray'ın buradaki haklı gerekçelerini devamlı UEFA'ya aktarıyoruz" şeklinde görüş belirtti.
 
Mali kriterlerin transfer yapmalarına engel olmadığını anlatan Özbek, "Şu anda UEFA'nın Galatasaray ile ilgili herhangi bir yaptırımı yok. Bu görüşmeler sadece bizle değil. Avrupa'da 25-27 kulüple bu görüşmeler devam ediyor. Galatasaray da o safhada. Bugün 'ceza alacak' gibi yaklaşımlar yanlış. UEFA'ya bağlı bütün kulüpler izlenmektedir. UEFA sadece Galatasaray için değil, bütün Avrupa kulüpleri için aynı kriterleri ortaya koyuyor. Onun için ön yargılı olmak yanlış" değerlendirmesinde bulundu.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 8 Aralık Salı günü Kazakistan'ın Astana takımıyla yapacakları maça da değinen başkan Özbek, "Gayet iyi hazırlanıyoruz. İyi bir netice ile çıkacağız. Bundan sonraki hedefimiz UEFA Avrupa Ligi. Hem hocamız hem de futbolcularımız son derece istekli bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyorlar" diyerek sözlerini tamamladı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!