comScore

Galatasaray Galatasaray

Mustafa Denizli sistemi değiştiriyor

04 Aralık 2015, Cuma 11:14
Mustafa Denizli sistemi değiştiriyor

Galatasaray'da teknik direktör Mustafa Denizli takımın oyun sistemini değiştiriyor.

FutbolArena - Galatasaray'ın tecrübei teknik direktörü Mustafa Denizli, oyun sisteminde farklı bir uygulamaya gidiyor. Denizli, 4-2-3-1 sisteminden 4-1-4-1 dizilişine dönüş yapıyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hamza Hamzaoğlu döneminde 4-2-3-1 dizilişini kullanan Galatasaray'da Mustafa Denizli sistemi değiştiriyor. Melo'nun boşluğunun takım içinde doldurulamadığını tespit eden Denizli, 4-1-4-1 dizilişinde savunma önünde sadece Selçuk'a şans tanıyor. Denizli, idmanlarda da Selçuk'un önünde orta sahada Sneijder, Emre Çolak, Bilal, Rodriguez gibi isimleri deniyor.
İşte Denizli ile gelen değişimin ana başlıkları;

Takımın bu sezon duran toptan çok sayıda gol yediğini dikkate alan Denizli'ye göre alan savunması arızalı. Denizli bu yüzden talebelerinden korner ve duran toplarda adam adama savunma yapmalarını istiyor. Kuvvet çalışmasıyla adaleleri güçlendiren Denizli, sakatlıkları önlemeye çalışıyor. Dayanıklılık ve çabukluk çalışmalarıyla da kondisyon zaafına çözüm arıyor. Denizli'nin gelişiyle idmanlarda çift kale maçlar dar alanda değil 60 metrelik sahada oynanmaya başladı. Başarılı hoca maç temposunda çalışmalar istediği için çift kalelerde sertliğe izin verirken, her hafta takımı farklı bir yere yemeğe götürecek. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!