comScore

Galatasaray Galatasaray

Hamza Hamzaoğlu'ndan önemli açıklamalar

03 Aralık 2015, Perşembe 14:10
Hamza Hamzaoğlu'ndan önemli açıklamalar

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - Galatasaray ile yollarını ayıran Hamza Hamzaoğlu, ayrılık sürecinde yaşananlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

NTV Spor'a konuşan Hamzaoğlu, transfer sürecinde yaşananlarla ilgili de itiraflarda bulundu.
"Kendimi başarılı olarak görüyorum"

"Galatasaray inşallah içerisinde bulunduğu durumdan yine çıkıp başarıya ulaşacaktır. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak ile bu sezon beraber olamadık. Kendi kararlarıydı. Dursun başkana bu konuda bir şey diyemem. Ben kendimi ve ekibimi başarılı görüyorum. Geçen sene 3 kupa aldık. Bu sezon da her şeye rağmen yarışın içindeyiz."

"Benfica maçında hata yaptık"

"Benfica maçında kazanabileceğimiz bir maçı kaybetmiştik. Bizim hatalarımız da vardı. Abdürahim Albayrak ve Ali Dürüst ile iyi bir uyum yakalamıştık. Sezon sonu bu uyum bozulunca üzülmüştüm. Cüneyt Tanman ile ilk defa çalıştık. Bu fikir ayrılıklarını getirdi."

"Ibrahimovic doğru olmayacaktı"

"Bugün de halen Ibrahimovic'i soruyorsanız demek ki bir şeyleri doğru yönetemedik demektir. Ibrahimovic transferi bizim için doğru bir transfer olmayacaktı."

"Hedefim 3-4 sene sonrasıydı"

"Bu sezon için doğru bir kadro kurduk. Benim hedefim 3-4 sene sonra Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmaktı. Daniel Alves istediğim bir oyuncuydu. Menajeriyle burada görüştük. Bize sıcak bakıyordu ancak rakamları bize yüksek geldi. Daniel Alves yıllık 7 milyon Euro'dan 4 yıllık kontrat istemişti. Maxi Pereira da 3 milyon Euro talep etti. Sabri Sarıoğlu'nun aldığı paranın diğer oyunculardan aşağı kaldığını gördük. O yüzden onun hak ettiği bir anlaşma yaptık."

"Bilal'i Melo'nun yerine almadık"

"Mario Gomez konusu yazın gündeme geldi. Bizde iyi şeyler yapabileceğini düşündük ancak maliyeti 9 milyon Euro'ydu. Daha sonra Beşiktaş aldı, nasıl aldı bilemiyorum. Herkes Melo gitti Bilal geldi diyor. Biz Dzemaili'nin yerine Bilal'i düşündük. Dzemaili yıllık 2.5 milyon Euro alıyordu. Biz Bilal'i 750 bin Euro'ya aldık. Yekta 1 milyon küsür alıyordu, Jem'i 650 bin Euro'ya aldık. Jem Karacan Reading'te istikrarlı bir oyun oynuyordu. Sakatlanınca formu düştü. Yoksa alamazdık."

"Burak'a mesaj vermeye çalıştım"

"Ben her oyuncumun maksimum verimle oynaması için çaba gösterdim. Sivas maçında Podolski'yi oynattım.Burak Yılmaz'a "Podolski iyi sen de iyi olmalısın" mesajı vermeye çalıştım. Ben sorun olacak oyuncuyla çalışmam. Hiçbir oyuncumla sorun yaşamadım."

"Melo benden izin istedi"

"Melo sezon bittiğinde bana haber gönderdi. Önümüzdeki sezon için Galatasaray'da kalmak istemediğini söyledi. Transferin son günü bana yeniden ulaştı. Inter benim hayatımın fırsatı. Bana izin verin dedi. Melo gidince Grosskreutz'u takip etmeye başladık. Eğer Melo gitmeseydi onu almayacaktık."

"Grosskreutz gitmek istemişti"

"Grosskreutz'un lisansı çıkmayınca bana geldi ve geri dönmek istediğini söyledi. Morali bozulmuştu ve burada ne yapacağım diye düşündü. Ben de kendisine izin verdim. Ailesini görmesi için de sık sık gönderiyordum. İnşallah Mustafa hoca bu sorunu çözer."

"Mustafa Denizli ile konuştuk"

"ustafa Denizli ile dün akşam konuştuk. Mesajımı görmemiş. Sonra ben aradım ulaşamadım ancak sonra konuştuk. Mustafa hoca takımla ilgili şeyler sordu. Mustafa hocanın başarılı olmasını gönülden arzu ediyorum. Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ne kalması durumunda finale kadar gidebileceklerini düşünüyorum. İnşallah kupayı da alırız."

"Takımıma zarar vermek istemiyorum"

"Her şeyin bir sonu var. Bir gün Galatasaray'dan ayrılacaktık. en takımıma zarar vermek istemiyorum. Yönetimin zamanını almak ve çalmak istemiyorum."

"Astana maçından sonra rapor istedindi"

"Astana ile berabere kaldık. Bizi eleştirdiler ancak Avrupa'nın 5.'si ve 6'sı Atletico Madrid ve Benfica da puan kaybetti. Astana maçı sonrası benden rapor istendi yapmadım. Başakşehir maçından sonra raporu veririm dedim. Dursun Özbek Florya'ya geldi ve 'yönetime itiraz edemezsin rapor istiyoruz hocam' dedi. Mehmet Özbek ile birlikte yazdık. Basında rapor konusu yıpratılmaya çalışıldı. Belki de geçen seneki şampiyonluk insanlara cazip gelmedi."

"Ayrılık günü antrenmandaydık"

"Ayrılık günü sabah antrenmandaydık. Scout ekibiyle devre arasında yapacağımız transferleri konuştuk. Fatih İşbecer aradı, "acil gel hocam" dedi. Ben de takımla ilgili önemli bir konu olduğunu düşündüm. Dursun Özbek oturur oturmaz bana 'ayrılma kararı aldık hocam' dedi. Yönetim olarak bu karar alındı. Umut Bulut açıklamalarım bir bahane de olabilir. Tamamen yönetim kurulunun kararı da olabilir. Fatih Terim ayrılık sonrası aradı. Şaka mı yapıyorsun dedi."

"İnşallah tekrar çalışırım"


"Takıma geldiğimde ilk toplantıyı soyunma odasında yapmıştık. Veda toplantısı da orada oldu. İnşallah sonraki yıllarda Galatasaray ile çalışma fırsatım olur ve yarım kalan hedefleri gerçekleştiririz. Bana herhangi bir teklif gelmedi. İşin doğrusu biraz dinlenmek istiyorum. Yurt dışından teklif gelirse öncelikli olarak orayı tercih ederim."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!