comScore

Galatasaray Galatasaray

Hamza Hamzaoğlu ile ilgili FLAŞ iddia! 'Sneijder biliyordu'

03 Aralık 2015, Perşembe 10:34
Hamza Hamzaoğlu ile ilgili FLAŞ iddia! 'Sneijder biliyordu'

Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu'nun ayrılışı herkes tarafından sürpriz olarak görülürken Sneijder için öyle olmadığı ortaya çıktı.

FutbolArena - Galatasaray'ın Hamza Hamzaoğlu ile yolları ayırması birçok kesim tarafından beklenmeyen bir hamle olmuştu. Fakat Galatasaray yönetiminin bunu planlı yaptığı ve Wesley Sneijder ile de paylaştığı öne sürüldü.

İşte Fanatik Gazetesi'nde yer alan haber;
Galatasaraylı taraftarlara, hatta birçok futbolcuya bile ‘sürpriz' olan Hamza Hamzaoğlu ayrılığı Hollandalı için son derece ‘olağan' bir durumdu. Çünkü Başkan Dursun Özbek ve kardeşi Mehmet Özbek'in Sneijder ile yaptığı sözleşme pazarlıklarında hocanın kaderi de masaya yatırılmıştı.
 
‘Ömür boyu kalabilirim'
 
Görüşmeye Sneijder'in Galatasaray'daki geleceğine dair beklentileri damga vurdu. “Buradan ayrılmayı hiç istemedim. Ben çocuğumun bile burada doğmasını istiyorum. Yeter ki, gelecekle ilgili ortak bir noktaya gelelim” diyen başarılı futbolcunun, “Futboldan sonra antrenörlük için de burada kalmayı, kurslara katılmayı düşünüyorum. Hatta başlangıcı altyapıda bile yaparım. Bunun için sizden destek istiyorum. Hayalim bir gün Galatasaray'ın başına geçmek. O zaman pahalı yıldızlarla değil, kendi yetiştirdiğimiz isimlerle başarıyı yakalarız. Kısacası ben ömür boyu Galatasaraylı kalmak istiyorum” sözleri Başkanı çok etkiledi.

Klopp olmasa bile...
 
Galatasaray'da tıpkı Ajax ve Arsenal gibi bir model yaratmayı düşünen Özbek'e göre, zaten finansal açıdan UEFA kriterlerine uyma sıkıntısından kurtulmanın da uzun vadedeki tek yolu buydu. Her konuda anlaşan tarafların gündemindeki son konu ise teknik direktör meselesiydi. Çünkü düşünülen vizyonun en önemli parçası bu olacaktı. Bu anda da başkan devreye girdi ve Hamza Hamzaoğlu ile çok uzun soluklu bir proje düşünmediklerini itiraf etti. Genç ve altyapıya değer veren, Jürgen Klopp olmasa da, bir alt seviyesindeki teknik adamların düşünüleceği ve gelecek sezon da adımın atılacağında hemfikir kalındı. Ancak Hamzaoğlu'nun kredisi çok erken bitti, Mustafa Denizli geldi ve planlar en azından şimdilik askıya alındı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!