comScore

Galatasaray Galatasaray

Fatih Altaylı: 'Galatasaray ligden çekilmeli'

02 Aralık 2015, Çarşamba 10:34
Fatih Altaylı: 'Galatasaray ligden çekilmeli'

Galatasaray ile TBF arasında yaşanan kriz hakkında Fatih Altaylı'dan çarpıcı yorumlar geldi.

FutbolArena - Galatasaray'ın eski yöneticilerinden gazeteci Fatih Altaylı, sarı kırmızılı kulübün içinde bulunduğu durumdan TBF ile yaşanan krize kadar çok önemli açıklamalarda bulundu.

Habertürk Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Altaylı, TBF ile yaşanan sorun nedeniyle Galatasaray'ın gerekirse ligden çekilmesi gerektiğini ifade etti.
İşte Fatih Altaylı'nın Habertürk Gazetesi'ne yaptığı açıklamalar;

Basketbol skandalı için neler söyleyeceksiniz? F.Bahçe'nin itirazının normal olduğu ama G.Saray'ın da bu konuda suçsuz olduğu öngörüsü hakim. Bir federasyon kuralı bilmeden nasıl lisans verebilir?
"Basketbol Federasyonu, Türkiye'deki en kötü federasyon. Aldığı karar da saçmalığın daniskası. Federasyon lisansı vermiş. Galatasaray da o lisansla kızı oynatmış. Sonra federasyon “Bizi hata yaptık” diyor ve federasyonun hatasının cezasını Galatasaray çekiyor. Bunu anlamak mümkün değil. Galatasaray bunu dava konusu yapmalı. Basketbol Federasyonu'nda bir katre utanma olsa istifa eder. Bana sorarsanız, Galatasaray taraftarı Basketbol Federasyonu önünde gösteri yapmalı ve gerekirse Galatasaray takımı, ligden çekilmeli. Böyle bir rezalet olmaz. Utanmazlığın böylesini görmedim de duymadım da."

BABASI HARUN'U TOKATLAMIŞTI, VARMIŞ BİR BİLDİĞİ
"Bizim çocuk hata yapmış diyorlar iyi de sizin çocuğun hatasını nasıl Galatasaray'a ödetirsiniz? Siz kimsiniz? Yıllar önce Kemal Erdenay, İTÜ'nün koçuyken, oğlu Harun'u saha kenarına almış ve 5 bin kişinin önünde tokatlamıştı. Varmış adamın bir bildiği."
"BURAK'I KEŞFEDEN DENİZLİ'DİR"

Galatasaray'da futbolcuya dayalı sistem yine hortladı. Mustafa Hoca bunu engelleyebilir mi?
"Buna geçen sene de dikkat çektim hatırlarsanız. Geçen yıl şampiyonluğu getiren, futbolcuya dayalı sistemdi aslında. Bunu herkes biliyor ve görüyordu. Bu yüzden Hamza Hoca'nın gitmesi gerektiğini söyledik. Böyle bir sistemle sürekli başarı olmaz. Mustafa Hoca; yumuşak, saygın, dostça ve otoriteli tavrıyla bu sistemin ortasını bulacaktır."
 
Burak'ın golden sonra Mustafa Hoca'ya koşması insanlara çok hoş gelmedi. Denizli de ‘Gelme, gelme' diye ısrarla uyardı. Bunlar G.Saray'da alışmadığımız görüntüler. Görüşünüz nedir?
"Kimse bilmez belki ama Burak'ı futbolcu olarak ilk keşfeden Mustafa Denizli'dir. Ya 2004 ya 2005 senesiydi, Mustafa Hoca bana Burak'ı anlatmıştı, “Çok büyük golcü olacak” diye. 2. ligde Antalya'da oynuyordu yanlış hatırlamıyorsam. ‘Galatasaray'a aldırtırım' diye düşünmüştü herhalde bilmiyorum. Burak'la aralarında çok eskiye dayanan bir ilişki var. Burak'ın sevdiği güvendiği birine koşmasında ne gariplik var anlamadım. Kulübeye, hocasına koşan ilk futbolcu Burak mı? Büyütecek bir şey yok, sıradan bir durum."
"GALATASARAY TARİHİNİN EN KÖTÜ YÖNETİMİ"

Sizce Mustafa Hoca bu takımı toparlayabilir mi? Sorun teknik mi yoksa yönetim sorunu mu?
"Mustafa Denizli, bu takımı toparlayabilir mi bilmiyorum ama bu takımı toparlayabilecek tek kişinin Mustafa Denizli olduğunu biliyorum. Demek istediğim şu; eğer başka bir hoca getirselerdi, toparlanma ihtimali olmazdı. Şimdi bu ihtimal var. Hem de epey yüksek. Ama asıl mesele teknik değil idari. Hamza Hamzaoğlu ile devam etmemek gerektiğini geçen sezon sonundan beri söyleyen tek kişiyim galiba. Daha doğrusu medyada söyleyen tek kişiyim. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak da benimle aynı fikirdeydi. Ama onları dinleyen olmadı. Galatasaray Spor Kulübü, tarihinin en kötü yönetimi ile karşı karşıya. Ve hep söylerim; teknik direktör dişlilerden sadece biri. Yönetim dişlisi aksıyorsa diğer dişliler de doğru düzgün çalışamaz. Dursun Özbek'in yapması gereken çok basit bir şey var. Galatasaray'ın tüm dinamiklerinden destek istemek. Mesela Abdurrahim Albayrak'tan rica etse, Abdurrahim koşa koşa Florya'nın yolunu tutar. Herkes taşın altına elini koyar. Yapılması gereken bu. O zaman bu takım yeniden zirveye oturur. Denizli ile konuşuyorum zaman zaman. Söylediği şu: “Şampiyon olan takıma şampiyon olduğunu unutturup, sezona sıradan başlamazsanız sıkıntı olur. Ben şimdi bu takıma geçen yıl şampiyon olduğunu unutturup yeniden start verdireceğim.” Doğru söylüyor."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!