comScore

Galatasaray Galatasaray

Mustafa Denizli başarılı olur mu?

29 Kasım 2015, Pazar 10:33
Mustafa Denizli başarılı olur mu?

Yazarımız Rıdvan Aksu, tecrübeli teknik adamın Galatasaray'ın başına geçmesini değerlendirdi.

FutbolArena Analiz – Geçen sezonu çifte kupayla kapatan Galatasaray bu sezona da kupayla girmesine rağmen Aralık ayını göremeden Hamza Hamzaoğlu ile yolları ayırdı.

Financial fair-play kılıcı takımın üzerinde sallanırken yabancı bir hoca getirmek riskliydi. Mevcut seçenekler arasında belki de en doğru isim Mustafa Denizli'ydi.

Mustafa Denizli'nin tek dezavantajı
 
Denizli'nin gelişi Galatasaray'daki havayı değiştirecektir. Hafta içindeki Atletico Madrid mücadelesinde sergilenen futbol ve alınan skoru önemsemiyorum çünkü Mustafa Denizli bile o maçta kulübede olmayarak o karşılaşmayı gözden çıkardığını göstermişti. Futbolcular da bu mesajı alamayacak kadar zeka seviyesi düşük bir topluluk değil. Dolayısıyla Atletico önündeki futbolu ölçü almıyorum. "Hamza hoca gitti ne değişti?" demek için çok erken. Mustafa Denizli bu ligin dinamiklerini bilen, çok tecrübeli bir teknik direktör. Yıllardır bu seviyeden uzak kalmış olması tek dezavantajı ama son senelerde televizyon yorumculuğu yaptığından ligi ve takımları gayet iyi tanıdığından şüphem yok.

5 ayda ne değişti? 
 
Futbolda psikolojik etmenler kimi zaman her şeyin önüne geçer. Bazen kötü sonuçları açıklamak için teknik, taktik, kadro gücü yetersiz kalır. Çünkü bunlarla açıklanamaz. Geçen sezon İngiltere Premier Lig'i sürklase eden Chelsea'nin şu anda bulunduğu konum teknik, taktik ile ifade edilebilir mi? Takım aynı takım, hoca aynı hoca ama sonuçlar birbirinin tam aksi. Ersun Yanal, Chelsea'nin bu sezonki düşüşü için: "Mutlaka takım içerisinde, oyuncular ile hoca arasında bir sıkıntı vardır. Yoksa böyle bir düşüş mümkün değil." yorumunu yapmıştı. Ben Galatasaray'daki problemin de bu olduğuna inanıyorum. Sarı-kırmızılılar ligde son 2 maçta son dakikalarda yediği gollerle tam 5 puan kaybetti. Aynı takım geçen sezonun en kritik haftalarında ligde üst üste 6 maç gol yemeden kazanarak şampiyonluğunu ilan etmişti. Peki 5 ayda ne değişti? Bu değişim sadece oyunculardaki psikolojik değişimle açıklanabilir. Mustafa Denizli de bu psikolojileri düzeltmek için ne yapması gerektiğini çok iyi bilen bir hoca. Ayrıca yıldız oyuncularla çalışmayı seven ve onların performansını yükseltmekteki başarısıyla bilinen Denizli'nin gelişi Sneijder ile Podolski için de müjdeli bir haber olarak nitelendirilebilir. Mustafa Denizli'nin en azından kısa vadede Galatasaray için oldukça faydalı olacağına inanıyorum.
Rıdvan Aksu

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!