comScore

Galatasaray Galatasaray

9 Ekim Cuma Günün Futbol Haberleri

09 Ekim 2015, Cuma 18:20
9 Ekim Cuma Günün Futbol Haberleri

FutbolArena, Akşam Postası'nda günün öne çıkan spor gelişmelerini sizler için derledi.

FutbolArena - Akşam Postası'nda 9 Ekim Cuma günü futbolda öne çıkan gelişmeleri derledik.


9 Ekim Cuma Futbol Haberleri


1- Şike davasında beraat

Şike davasında tarihi karar açıklandı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere tüm sanıklar hakkında beraat kararı çıktı.

2- Fatih Terim: "Hedefimiz 6 puan
Fatih Terim Çek Cumhuriyeti maçı öncesi basın toplantısında soruları yanıtladı.
 
Fatih Terim kalan iki maçta alınabilecek 6 puan olduğunu ve bu 6 puana talip olduklarını vurgularken, "6 puan hedefimiz ama en azından 4 puanı alacağız ve eleme maçı oynamaya hak kazanacağız" dedi. 

3- Çek Cumhuriyeti maçı öncesi Türkiye'ye müjde
 
Ay-Yıldızların yarın karşılaşacağı Çek Cumhuriyeti'nde sürpriz bir gelişme yaşandı. 19 puan toplayarak Avrupa Şampiyonası'na katılmayı garantilere Çek Cumhuriyeti'nde Petr Cech'in ilk 11'de oynamaması söz konusu.

 
Türkiye karşısında kalede Petr Cech'in yerine Basel'in file bekçisi Tomas Vaclik'i oynatabilir. 26 yaşındaki Vaclik, Sparta Prag'da geçen başarılı yıllarının ardından Basel'e transfer olmuş ve burada da üst düzey formunu sürdürmüştü
 
4- Galatasaray Hakan Balta ile 'devam' dedi
 
Galatasaray'da sezon başından bu yana başarılı bir performans sergileyen Hakan Balta'nın sözleşmesi 2 yıl daha uzatıldı. Deneyimli oyuncu 2016-2017 sezonu için 1.250.000 Euro sabit transfer ücreti ve 15.000 Euro maç başı ücret, 2017-2018 sezonu için 1.250.000 Euro sabit transfer ücreti ve 15.000 Euro maç başı ücret alacak.
 
5- Slaven Bilic, FutbolArena'yı doğruladı
 
West Ham menajeri Slaven Bilic, spor dergisi Socarates'in Ekim sayısına verdiği röportajında Gökhan Töre'yi transfer etmek için uğraştığını söyledi.

 
Slaven Bilic, Gökhan Töre'yi elbette kadroda görmek isterim. Sezon başında da transfer etmeyi denedim de zaten. Ama bu sene uygun değildi" dedi.
 
6- Beşiktaş'ta bir ayrılık daha
 
Beşiktaş'ta uzun süredir kadro dışı kalan İbrahim Toraman'ın sözleşmesi feshedildi. Siyah beyazlı kulüp konuyla ilgili KAP'a yaptığı açıklamada "Profesyonel futbol takımımız oyuncusu İbrahim Toraman'ın sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak feshedilmiştir."
 
7- Beşiktaş'ın 15 milyon liralık zararı
 
2013 yılında Fenerbahçe'den 1.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Sezer Öztürk, 1 tek resmi maçta bile forma giymedi. Sezer hiç oynamadan 2 yıllık sürede Beşiktaş'tan 2.2 milyon Euro garanti ücret aldı. 

 
Siyah beyazlılar fesih bedeli olarak da oyuncuya 900 bin Euro ödedi. Sezer Öztürk toplamda Beşiktaş'a 4.6 milyon Euro'ya (15 milyon lira) mal oldu.
 
8- Jürgen Klopp: "Ben normal biriyim"
 
Alman teknik adam Jürgen Klopp, Liverpool ile imzaladığı üç yıllık sözleşmenin ardından Anfield Road Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Klopp, "Kendimi tanımlamak istemiyorum. Normal biriyim. Dortmund'u 7 yıl çalıştırmak gibi büyük bir fırsatım oldu. Şimdi de buradayım. Yaptığım işten keyif almak istiyorum" ifadelerini kullandı.
 
9- Almanya'da şok sakatlık
 
Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda İrlanda Cumhuriyeti'nde 1-0 mağlup olan Almanya şok bir sakatlıkla sarsıldı. Bayern Münih'in yıldız ismi Mario Götze'nin kasığındaki sakatlık nedeniyle 10-12 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

 
İrlanda Cumhuriyeti maçının 35. dakikasında sakatlık geçiren yıldız isim, yerini Ande Schürrle'ye bırakmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!