comScore

Galatasaray Galatasaray

Cüneyt Tanman'dan FLAŞ Melo açıklaması

02 Eylül 2015, Çarşamba 09:33
Cüneyt Tanman'dan FLAŞ Melo açıklaması

Galatasaray eski yöneticisi Cüneyt Tanman takımdan ayrılan Felipe Melo hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

FutbolArena - Galatasaray Sportif A.Ş ve Yönetim Kurulu'ndaki görevlerinden istifa eden Cüneyt Tanman takımdan ayrılan Felipe Melo ile ilgili çok konuşulacak sözler sarf etti.

"Felipe Melo sevilmiyordu"
Bugün Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulunan Tanman, "Aslında Melo'nun satılması bir zorunluluktu. Çünkü menajerleriyle de yapılan ilk görüşmeden itibaren Melo'nun kalma ihtimali neredeyse sıfırdı. Galatasaray'da kalsaydı açıkçası benim için sürpriz olurdu. Olayın fayda anlamında iki yönü var: Tarafatarın çok sevdiği Melo'nun Galatasaray'da oynadığı sürece başarılarda büyük katkısı olduğu tartışılmaz. Onun hırsında ve kalitesinde o bölgede oynayacak bir orta sahanın eksikliğini Galatasaray hissedecektir mutlaka. Ancak gitmesinin hem Galatasaray için hem de kendisi için iyi olduğu da bir gerçek. Çünkü hakemler tarafından da çok mimlenmişti. Saha içinde çok dikkatli ve kontrollü olması gerekiyordu; ki bu Melo için hiç kolay olmayacaktı. Ayrıca oyuncuların da Melo'yu çok sevdiği söylenemez. Takım içi huzur için gitmesinde fayda oldu diyebiliriz" dedi.

"Lionel Carole, Telles'ten daha gerçek bir bek"

"Alex Telles'in de transfer olmasını yorumlayan Cüneyt Tanman, "Telles çok kaliteli, çok zarif bir oyuncu. Ancak defansif olarak zaafları oldukça fazlaydı. Hücumda da Galatasaray'a aman aman bir katkısı olduğu söylenemez. Carole daha gerçek bir bek. Defansı, kademe anlayışı, ikili mücadelelerdeki kalitesi Telles'ten daha iyi. Ayrıca ben inanıyorum ki hücumda da en az Telles kadar katkısı olacaktır. Ayrıca Telles satılmadı, kiralık gitti. İyi oynarsa Galatasaray para kazanır, oynayamazsa yine kulübün malı. Kaybedilmiş bir şey yok. Carole de bu yıl onun eksikliğini aratmaz. Ayıca o bölgede Hakan Balta ve Olcan da zorda kalınırsa kullanılabilir" diye konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!