comScore

Galatasaray Galatasaray

Fernando Muslera Galatasaray TV'ye açıklamalar yaptı

26 Temmuz 2015, Pazar 20:40
Fernando Muslera Galatasaray TV'ye açıklamalar yaptı

Muslera, geride kalan sezonda elde edilen başarıları bir kenara bırakıp, yeni hedeflere ilerlemeleri gerektiğini söyledi

Uruguaylı futbolcu, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, yeni sezonda kendilerini daha zorlu bir ligin beklediğini kaydederek, "Dördüncü yıldızı kazandık. İnanılmaz önemli bir başarıydı, ama artık bunu bir kenara bırakıp, yeni hedefler ve kupalar için mücadele etmeliyiz. Birçok farklı kulvarda mücadele edeceğiz. Çok çalışmamız ve kendimizi yeni sezona hazırlamamız gereken bir dönem geçiriyoruz" dedi.

İzinli olması nedeniyle 4 gün önce katıldığı takımıyla zorlu antrenmanlar yaptıklarını aktaran Uruguaylı kaleci, şunları söyledi:

"Çalışmalar iyi geçiyor. Zaman zaman yorucu da oluyor. Tamamen hedefe odaklandık. Geçen sene olduğu gibi galibiyetlere devam etmek istiyoruz. Dördüncü yıldızı kazanmak için çok çalıştık. Galatasaray, Türkiye'nin en büyük camiası ve her sene şampiyon olmak istiyoruz. Geçen sene çok önemliydi, çünkü şampiyon olunduğu takdirde 4. yıldızı kazanıp, adımızı tarihe yazma fırsatımız vardı. Tanrıya şükürler olsun ki, bu bize nasip oldu."

Sarı-kırmızılı taraftarların kendilerine olan desteklerini aralıksız devam ettirmelerini isteyen Muslera, "Taraftarlarımız bizim için çok önemli. Onlar bizim için her zaman itici güç. Maçın son dakikasında bile olsa stadımızı dolu görmek bambaşka bir duygu. Bu takım, onları mutlu etmek için elinden geleni yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

"Doğru değişiklik başarıyı getirdi"

Fernando Muslera, geride kalan sezonda inişli çıkışlı bir performans ortaya koyduklarını hatırlatırken, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun göreve getirilmesini, "Doğru zamanda, doğru değişiklik" olarak nitelendirdi.

Alınan istikrarsız sonuçların ardından bir değişiklik gerektiğini vurgulayan Muslera, "Doğru zamanda doğru değişiklik yapıldı ve bu da bize başarıyı getirdi. Yapılan değişiklikler bize olumlu yansıdı. Sonra da güzel bir başarılar geldi" diye konuştu.

Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesinin kendisine de olumlu etki yaptığını anlatan başarılı kaleci, "Takımın havası değişince bu kaleciye de yansıyor. Hamza hocanın gelişiyle beraber daha fazla motive olundu ve bu da benim performansımı olumlu etkiledi. Son 6 maç hiç gol yemeden geçti. Bu benim için çok önemliydi" ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!