comScore

Galatasaray Galatasaray

Ergin Ataman'dan 2 yıllık yeni imza

01 Temmuz 2015, Çarşamba 10:41
Ergin Ataman'dan 2 yıllık yeni imza

Galatasaray Kulübü, Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen imza törenine sarı kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek ile başantrenör Ergin Ataman katıldı. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Başkan Dursun Özbek, "Hocama önümüzdeki dönemlerde yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sezonda da Galatasaray'a yakışır bir hizmet sunacaklarından eminim. Hocamız ile iki yıllık sözleşme imzaladık. Her yıl için 500 bin Euro alacak. Geçen yıl bir tartışma yaşanmıştı. O durum kapandı. Galatasaray'ın başarısı için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Başkan Dursun Özbek, Türk Telekom Arena Stadı'nın yanındaki boşluğa 10 bin kişilik bir spor salonu yapmak için çalışmalara başladıklarını da açıkladı. Özbek, basketbol takımına sponsor bulmak için çalışmaların sürdüğünü ve büyük ölçüde anlaşmaya vardıklarını ifade etti.
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, basın mensuplarının futbol takımına yönelik sorularını ise cevaplamadı.

ERGİN ATAMAN: TÜRKİYE VE AVRUPA'DA ŞAMPİYON ADAYI BİR TAKIM OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Sarı kırmızılı takım ile sözleşmesini uzatan tecrübeli teknik adam Ergin Ataman da "Yeniden benle çalışmak istedikleri için yönetime teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye'de ve Avrupa'da başarılı olmak için istikrarın önemli olduğunu da belirten Ergin Ataman, "İki sezonda Galatasaray'da basketbol devrimi oluşturduk. Galatasaray markasını zirveye çıkardık. Geçen yıl beklenmedik bir durumla karşılaştık. Önümüzdeki iki yıllık dönemde Galatasaray yeniden şampiyonluk adayı bir takım olarak mücadele edecek. Türkiye ve Avrupa'da şampiyonluk adayı bir takım haline getirmek istiyoruz. Buradaki 5. yılı tamamlayıp sonrasında bir 5 yıl daha anlaşıp bu istikrarı kazandırmaya çalışacağız. Geçen yıl aile içinde sorunlar olmuştu. Bunu çözdük önemli olan Galatasaray'a hizmettir." şeklinde konuştu.

Ergin Ataman, transfer çalışmalarına başladıklarını da vurgulayarak, "Şu anda çalışmalar sürüyor. Transfer sezonunda şampiyon olan takımın ligde şampiyon olamadığını göremiyoruz. Haziran ayında transfer piyasası çok yüksek. Biz bütçemizi verimli kullanmak istiyoruz. Şu anda oyuncular Avrupa'da aldıklarının iki üç misline Türkiye'ye geliyorlar. Biz onların Türkiye'ye aynı seviyede gelmesini istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!