comScore

Galatasaray Galatasaray

Şampiyon çeşmesi 4. yıldızın sahibi Galatasaray'ın renklerine boyandı

28 Haziran 2015, Pazar 14:50
Şampiyon çeşmesi 4. yıldızın sahibi Galatasaray'ın renklerine boyandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Şamlar köyünde bulunan Fanatik Çeşme, bu senenin şampiyonu Galatasaray'ın renkleri olan sarı kırmızı'ya boyandı.

1994 yılından bu yana şampiyonun renklerini alan çeşme, bu sene şampiyon olan Galatasaray için 11. kez sarı kırmızı renklere boyandı. Çeşme daha önce de 7 kez Fenerbahçe için sarı lacivert renklere, 3 kez Beşiktaş için siyah beyaz renklere ve 1 kez de Bursaspor için yeşil beyaz renklere boyandı.

Ereğli'ye bağlı Şamlar köyü halkı tarafından 1994 yılında başlanan ve 21 senedir geleneksel olarak devam eden fanatik çeşmede yeni şampiyonun renklerine büründü. Geçtiğimiz sene Fenerbahçe'nin şampiyon olması ile sarı lacivert renklere bürünen çeşme yaklaşık 1 aylık çalışmanın ardından Galatasaraylı oldu. 1994 yılından bu yana şampiyonun renklerini alan çeşme, bu sene şampiyon olan Galatasaray için 11, Fenerbahçe için 7, Beşiktaş için 3 ve Bursaspor ise 1 kez boyandı.
Çeşmenin pankartının asılması ile çalışmayı tamamlayan Şamlar köyünün Galatasaraylı taraftarları, takımlarının 4. yıldızını ve şampiyonluğun tadını çıkardı. Küçük taraftarlar çeşmedeki pankartın önüne gelerek hatıra fotoğrafı çektirirken Galatasaraylı taraftarlardan Emin Cesur çeşmeyi kendilerinin boyadığını ve afişin yaptırılması dahil yaklaşık 1 ay sürdüğünü söyledi. Her sene şampiyon takımın renklerine boyanan ve köye dışarından gelenlerin de hatıra fotoğrafı çektirdiğini kaydeden Cesur, bu sene Galatasaray'ın 4. yıldızı takmasıyla şampiyonluğun kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını kaydetti.

Cesur konuşmasında, "1994 yılından bu yana büyüklerimizin bize verdiği bir emanet olarak kabul ediyoruz. Farklı takımlar olsa bile gücümüz yettiğince yardım ediyoruz. Bu geleneği sürdürüyoruz. Galatasaraylı olduğumuz ve 4. yıldız bize nasip oldu için daha da mutluyuz. Seneye inşallah farklı takımlarında olabilir. Çeşmeyi kendimiz kendi imkanlarımızla boyuyoruz. Biz bu panoyu falan bekledik. Sindire sindire. 4. yıldız gelsin ve güzel bir pano hazırlayalım diye yaklaşık 1 aydır uğraşıyoruz. Köye dışarıdan gelip çeşmeyi görenler şaşkınlık yaşıyor. Burada resim çekiyorlar. Onlar içinde iyi bir anı oluyor. Fotoğraf çekip gidiyorlar." dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!