comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray kazanmayı bildi

24 Mayıs 2015, Pazar 21:51
Galatasaray kazanmayı bildi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasındaki derbide Beşiktaş'ı 2-0 yenerek, 2014-2015 sezonunun bitimine 1 hafta kala şampiyonluk yolunda çok önemli avantaj yakaladı.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 33. hafta maçında karşı karşıya gelen Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki zorlu 90 dakika sarı kırmızılı ekibin 2-0 galibiyetiyle sonuçlandı.

Galatasaray, Yasin'in 11. dakikada attığı golle 1-0 öne geçerken Beşiktaş, Demba Ba ile net fırsatlardan yararlanamadı ve ilk yarı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. İkinci yarıya Oğuzhan Özyakup-Serdar Kurtuluş değişikliği ile başlayan siyah beyazlı ekibin yakaladığı net pozisyonlarda Muslera kalesinde devleşti. Sarı kırmızılı ekip 80. dakikada Sneijder'in attığı golle skoru 2-0 yaptı, bu dakikadan sonra da karşılaşmada başka gol olmadı.
Galatasaray 76 puanla son haftaya lider girerken, Beşiktaş ise 3. sıradaki yerini korudu. 
 
Süper Lig'in son haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor'a konuk olacakken Beşiktaş ise kendi sahasında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak. 
 

Maçın ilk yarısı:

11. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada rakiplerini geçen Yasin Öztekin sert vurdu. Kaleci Günay Güvenç'ten dönen topu takip eden Yasin Öztekin, düzgün bir vuruşla kaleciyi mağlup etti: 1-0.

20. dakikada Beşiktaş etkili geldi. Bu dakikada Jose Sosa'nın cezaalanı içine kullandığı serbest atışta Demba Ba'nın kafa vuruşunda top yan direkten oyun alanına geri döndü.

38. dakikada Selçuk İnan'ın cezasahası dışından kullandığı serbest atışta meşin yuvarlak az farkla yandan oyun alanı dışına gitti.

41. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Jose Sosa'nın cezaalanı dışından sert şutunda top yandan auta çıktı.

 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca derbinin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
 

Bilic'ten 3 değişiklik

Spor Toto Süper Lig'deki derbide deplasmanda Galatasaray'a konuk olan Beşiktaş, son maçına göre ilk 11'de 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Siyah-beyazlı takımda teknik direktör Slaven Bilic, geçen hafta Torku Konyaspor ile yaptıkları maçın kadrosundan Olcay Şahan ve Mustafa Pektemek'i yedeğe çekerken, sakatlığı bulunan Ramon Motta ise karşılaşmanın kadrosunda bulunmadı.
 
Bu oyuncuların yerine savunmada Serdar Kurtuluş'a görev veren Bilic, orta alanda ise Kerim Frei ve Atiba Hutchinson'ı oynattı. 
 

 

Galatasaray derbisine savunmada Serdar Kurtuluş, Atınç Nukan, Sivok ve Opare ile başlayan Beşiktaş'ta orta sahada Kerim Frei, Necip Uysal, Hutchinson, Tolgay Arslan ve Sosa görev alırken, forvette ise Derba Ba forma giydi.
 
Siyah-beyazlı takımda Olcay ve Mustafa'nın yanı sıra Cenk Gönen, Oğuzhan Özyakup, Franco, Ersan Adem Gülüm ve Cenk Tosun yedek kulübesinde bulundu.
- Gökhan Töre ve Motta kadroda yok
 
Beşiktaş'ta Gökhan Töre ve Ramon Motta, Galatasaray derbisinin kadrosunda yer almadı.
 
Gökhan ve Motta, sakatlıkları nedeniyle derbi maçta forma giyemedi.
Siyah-beyazlı takımda sakat olan kaleci Tolga Zengin ile Veli Kavlak ve İsmail Köybaşı da maçın kadrosunda bulunmadı.
 
- Galatasaraylı taraftarlar Demba Ba ile fotoğraf çektirdi
 
Galatasaraylı taraftarlar maç öncesinde Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Demba Ba ile fotoğraf çektirdi.
 
Siyah-beyazlı taraftarların ısınmak için sahaya çıktığı sırada, yakın tribünlerde oturan taraftarların olduğu bölümden geçen Demba Ba, taraftarların isteği üzerine sarı-kırmızılılarla poz verdi.
 
Öte yandan siyah-beyazlı takımı, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nden maç için hareket ettiği sırada az sayıda taraftarı uğurladı.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!