comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'ı zemin korkusu sardı

29 Nisan 2015, Çarşamba 09:51
Galatasaray'ı zemin korkusu sardı

Galatasaray, rakipten çok, Manisa'daki kötü zeminden daha fazla korkuyor.

Akhisar Belediyespor ile 19 Mayıs Stadı'nda karşılaşacak olan sarı-kırmızılılarda teknik heyet, zeminin kaygan, yumuşak ve engebeli olmasından endişe ediyor. Sakatlıktan yeni kurtulan Semih Kaya ve Burak Yılmaz dışında Hamit'in de tehlikede olması sıkıntı yarattı.

Galatasaray'ın gözünü rakibi Akhisar Belediyespor değil, Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zemini korkuttu.
Geçtiğimiz günlerde Manisa ile burada kupa maçı yapan sarı-kırmızılılar, zemini görme ve test etme imkanı bulmuştu. Yapılan değerlendirmelere göre 19 Mayıs Stadı'nın zemini, kaygan, yumuşak ve engebeli... Bu tür zeminlerde hem futbol oynamak zor, hem de sakatlık riski oldukça fazla...

SNEIJDER'E DE UYARI

Özellikle sakatlıktan dönen Burak ile beraber, yine uzun bir aradan sonra formasına kavuşacak olan Semih Kaya ile hafta sonuna yetişmesi beklenen ve Melo'nun yokluğundaki ilk alternatif olan Hamit'in, yeniden sakatlanmasından endişe ediliyor.

Galatasaray'da teknik heyet, zemin konusunda futbolculara gerekli uyarıları yaparak, dikkatli olmalarını isteyecek. Bu stadı çok iyi bilen Hamza Hamzaoğlu ve yardımcıları, Burak'tan sprintlerine dikkat etmesini isteyecek, Semih ve Hamit'e de kontrollü oynamaları söylenecek. Sarı-kırmızılı teknik kadro, Sneijder ve Yasin gibi hücum oyuncularından da zemini hesaba katarak hareket etmelerini isteyecek.

Akhisar'ın stadının henüz yapım aşamasında olması nedeniyle Manisaspor ile birlikte bu statta oynayan Akhisar Belediyespor, iç sahada sadece Çaykur Rizespor ile Başakşehirspor'a yenildi. İç sahada toplam 14 karşılaşma oynayan yeşil-siyahlılar, bunların 5'ini kazandı, 7'sini berabere tamamladı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!