comScore

Galatasaray Galatasaray

Ali Dürüst: 'Transfer Amrabat'a bağlı'

17 Nisan 2015, Cuma 16:29
Ali Dürüst: 'Transfer Amrabat'a bağlı'

La Liga ekiplerinden Malaga'nın Galatasaray'dan kiraladığı Amrabat'ın bonservisini almak amacıyla İstanbul'a geldiği iddia edildi.

La Liga ekiplerinden Malaga'nın, Galatasaray'dan kiraladığı Nordin Amrabat'ın bonservisini almak amacıyla İstanbul'a gittiği iddia edildi.

İspanyol basınında yer alan haberlere göre, Malaga Başkan Yardımcısı Moayad Shatat, Genel Direktör Vicente Casado ve Spor Direktörü Mario Husillos Galatasaraylı yöneticileriyle görüşmek amacıyla İstanbul'a gitti.
Galatasaray'ın Amrabat için 3,5 milyon avro bonservis bedeli istediği ve İspanyol kulübünün bu rakamı düşürmeye çalışacağı öne sürüldü.

Marca gazetesine değerlendirmelerde bulunan Amrabat, “Bu durum, Malaga'nın benden memnun olduğunu ve bana güvendiğini gösteriyor. Burada kalmak benim elimde değil ama bunu istemelerinden dolayı memnunum. Sadece futboluma konsantre olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Amrabat, La Liga'da bu hafta sonu deplasmanda Real Madrid ile yapacakları karşılaşma içinse “Konsantrasyonumuz yüzde 100 olmalı. Çok iyi hazırlanmamız gerek. Maça iyi başlamalıyız. Defansta boşluk bırakmamalı ve çok fazla koşmalıyız. Belki birkaç gol fırsatı da yakalarız. Gol atmak için hazırım ama bazen asist yapmak daha hoşuma gidiyor” diye konuştu.

Maçın sonucuna ilişkin tahminini söyleyen Faslı futbolcu, “Bernabeu'da oynamak çok güzel bir şey ama maç başladığında tamamen futbola konsantre oluyorsun. Golüm ile mi olur bilemem ama maç 1-1 biter diyebilirim” değerlendirmesinde bulundu.

Malaga'da sakatlığının ardından yedek kalmasından olumsuz etkilendiğini belirten Amrabat, “Her futbolcu oynamak ister. Forma giyemeyince biraz üzülüyorsun. İyi oynarken sakatlandım. Takıma döndüğümdeyse Villarreal karşısında çok iyi oynamadım ama gol attım. Gerçekten kötü oynamadığım halde yedeğe alındım. Bir sakatlığın ardından tam formuna kavuşman için 2-3 haftaya ihtiyacın var. Ama teknik direktör başka futbolcuları tercih etti” yorumunu yaptı.

BU GÖRÜŞMENİN ARDINDAN GALATASARAYLI ALİ DÜRÜST KONUYLA İLGİLİ KONUŞTU

İşte Ali Dürüst'ün açıklamaları:

Radyospor'a konuşan Dürüst, 'Geliş sebebleri doğrudan Amrabat ile değil. Bizimle bir hazırlık maçı yapmaları söz konusuydu. Amrabat transferinde anlaşmada hazırlık maçı vardı. Ya hazırlık maçı yapacağız ya da bize 500 bin euro ödeyecekler. Ben toplantıya katılmadım. Arkadaşlarım görüştü. Ama Amrabat konusu öncelikli değil. Zaten onların opsiyonları var. 30 Nisan'a kadar 3.5 milyon euro ödeyerek alabilirler. Ama tabii burada futbolcunun iradesi önemli. Futbolcu orada devam etmek isterse bu transfer olabilir. Amrabat'a bağlı' dedi.

Ali Dürüst, Malaga ile yapılabilecek olası hazırlık maçının tarihi konusunda ise, 'Biz sezon başı planlamasını yapmadan buna karar veremeyiz. Teknik heyetimizle değerlendireceğiz' şeklinde konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!