comScore

Galatasaray Galatasaray

'Yaşattığım başarıların bir bedeli olmalıydı'

28 Mart 2015, Cumartesi 18:09
'Yaşattığım başarıların bir bedeli olmalıydı'

Ünal Aysal Galatasaray Mali Genel Kurulu'nda en son yaptığı konuşmada eleştirilere cevap verdi.

FutbolArena - Ünal Aysal Galatasaray Mali Genel Kurulu'nda en son yaptığı konuşmada eleştirilere cevap verdi.

İşte Ünal Aysal'ın konuşması:
Galatasaray'ı Avrupa'nın 17 büyük takımından biri haline getirdik. Durduk yere Avrupa'nın 17. büyük takımı olamazsınız. 2011'de bunların sözü dahi edilmiyordu.

BORCUN NEDENİ

Şimdi vereceğim birkaç rakam bu akşam sizi huzurlu şekilde evinize götürecek. Biz elimizdeki bir malın değerini kendimiz düşürmedik. Sportif A.Ş ile Futbol A.Ş'yi birleştirdiğimizde düşürdük. Hisse senetlerimizin daha sonraki düşme nedeni 3 Temmuz sürecidir.

ÜNAL AYSAL YÖNETİMİ
 
İşi devralırken bir masa ve bir boş kasa aldım. Parayı yönetmek kolaydır. Borç yönetmek ise çok zordur. Biz borcu yönettik. Biz devraldığımızda hiçbir şeyimiz yoktu. Arkadaşların söylediği gibi batıyoruz gibi bir şey yok. Biz Galatasaray'ı büyüttük. 2011'de herkes sadece başarıyı düşünüyordu. Rakiplerimizin arkasında, ezik durumda, boynumuz bükük duruyorduk. Geldiğimizde futbolda 3'üncülükler, 5'incilikler, 8'incilikler vardı..Biz geldik hep lider olduk..Bunun bir bedeli vardı.

TRANSFER HARCAMALARI

İlk 2 senede transfere 118 milyon euro, sonra 27.6 sonra 19.4 milyon euro ödendi. 3,5 sene için 237 milyon Türk Lirası vergi ödedik. Transfer ettiğimiz oyuncuların hepsi teknik direktörlerin tavsiyeleri sonucunda geldi. Aynayı nereden tutarsanız tıraşı oradan daha net görüyorsunuz.Biz başarılı olmak için gelmiştik. Bunların bir bedeli vardı ve bunlar ödendi.

ALGI OPERASYONU

Sizi endişeye sokan, Ağustos 2014'ten bu yana medyada yapılan her şeyin kötüye gittiğine dair algı operasyonudur. Şampiyonluğumuzun önünü kesmek için play-off'lar yapıldı. Hocamızı caydırdılar. Bunlar kasıt değil de nedir?

İSTİFA SÜRECİ

Sizlerin vereceği karara saygım sonsuz. Sizlere olan sevgim sonsuz. Riva'yı satıp parasını yemek kolay. Ben gayrimenkul yatırım ortaklığı teklif ettim. Kabul etmediler. Bana duyulan güven ve itibarın yok olduğunu hissedip istifa ettim. Oylama gitmeyin. İki ayrı ibra yapalım.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!