comScore

Galatasaray Galatasaray

Kadıköy'de 8 hoca 15 yılda galibiyet yüzü görmedi!

06 Mart 2015, Cuma 19:33
Kadıköy'de 8 hoca 15 yılda galibiyet yüzü görmedi!

Fenerbahçe - Galatasaray maçına az bir süre kalırken Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu Sarı-Laviertlilerin derbi serisini yıkmayı hedefliyor.

FutbolArena Detay - Galatasaray tarihinin ilk 10 haftalık performansı göz önüne alındığında en iyi çıkış yapan hocası olan Hamza Hamzaoğlu, derbide Fenerbahçe'yi yenerek rakibinin iç saha derbi hegemonyasına son vermek istiyor.
 
En son 22 Aralık 1999'da oynanan karşılaşmada rakibini iç sahada yenen Galatasaray, o tarihten bu yana tam 8 hocası Kadıköy'de galibiyet elde edemedi. 9. olmak istemeyen Hamza Hamzaoğlu, planlarını bir puan üzerine değil galibiyet için düzenlerken Galatasaray'ın yakın tarihine adını yazdırmak istiyor.
 
Galatasaray'ın 1999-2000 sezonunda Fenerbahçe'yi yendiğinde takımın başında olan Fatih Terim, daha sonraki süreçte 5 kez Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe karşısına çıkmış ancak bu maçların hiçbirinde galibiyet tadamamıştı.
 
1999-2000 sezonundaki Kadıköy zaferinden bu yana sırasıyla Lucescu, Fatih Terim, Hagi, Eric Gerets, Karl-Heinz Feldkamp, Michael Skibbe, Frank Rijkaard ve Roberto Mancini ezeli rakibine Kadıköy'de üstünlük sağlamayamadı.
 
Öte yandan Hamza Hamzaoğlu bugüne kadar Fenerbahçe'ye karşı teknik direktör olarak 4 kez mücadele etti. Genç teknik adam 4 maçın sadece 1'ini rakibine karşı kazanırken 3 maçtan mağlup ayrıldı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!