comScore

Galatasaray Galatasaray

Hamza Hamzaoğlu kendi oyun sisteminden taviz vermeyecek

02 Mart 2015, Pazartesi 10:00
Hamza Hamzaoğlu kendi oyun sisteminden taviz vermeyecek

Lider Galatasaray'ın hocası Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe maçında da bundan önceki karşılaşmalarda oynattığı ofansif futboldan vazgeçmeyi düşünmüyor. Melo dışındaki tüm oyuncuların hazır durumda olması ise Hamzaoğlu'nun elini güçlendiriyor.

Aslan'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe derbisi öncesi oynattığı futboldan taviz vermeyecek. Sarı-Kırmızılılar'da Cesare Prandelli'nin ardından göreve gelen ve takımı ligde zirveye yerleştiren Hamzaoğlu, Cim Bom'un başında çıktığı son 12 lig mücadelesinden 10 galibiyet ve sadece 2 beraberlik alarak ayrıldı. Tecrübeli çalıştırıcı, bu süreçte oynadığı tüm maçlarda da ofansif futbolundan asla vazgeçmedi. Hamzaoğlu'nun, Şükrü Saracoğlu'ndaki dev kapışmada da bu taktiksel anlayışından vazgeçmeyeceği konuşuluyor. Oyuncularını en iyi şekilde derbiye hem zihinsel hem de oyun anlamında hazırlamaya çalışacak deneyimli hocanın elindeki oyuncu grubunda Felipe Melo dışında eksik bulunmuyor. Belindeki sıkıntının ardından ameliyat masasına yatan ve yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacak Melo'nun dışındaki diğer sakatlar da takıma dönecek.
 
Semih mi, Koray mı?
 
Bu durum Hamzaoğlu için hem sevindirici hem de zorlayıcı bir durum olacak. Özellikle savunmada Hamzaoğlu'nun, Chedjou'nun yanında kimi oynatacağı merak konusu. Semih Kaya yüzde 100 hazır hale gelirken, onun yokluğunda başarılı maçlar çıkaran Koray Günter, teknik heyetin büyük beğenisini kazanmıştı. Ancak tecrübesi sebebiyle Semih'in, formaya yakın olduğu konuşuluyor. Son karar, hafta içinde yapılacak idmanların ardından belli olacak.
 
Kupa mesaisi başlıyor
 
Kayseri Erciyesspor'u mağlup ederek haftayı en kârlı kapatan takım olan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, futbolcularına ödül olarak iki gün izin vermişti. Cumartesi ve pazar günlerini tatil yaparak geçiren Sarı-Kırmızılı futbolcular, 8 Mart'taki derbi öncesi yarın Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında, sahasında karşılaşacağı Manisaspor sınavının hazırlıklarına bugün başlayacak. Son derece moralli bir şekilde kupa maçının idmanlarına start verecek Cim Bom'un antrenmanı, saat 16.00'da başlayacak. Hamzaoğlu'nun, Manisa'ya karşı yedekleri sahaya sürmesi bekleniyor.
 
Derbiye sıkı yönetim yok
 
Sarı-Kırmızılılar'da özellikle Fatih Terim'in görevde olduğu zamanlarda takım derbilere, özel olarak kampa alınarak hazırlanıyordu. Kritik Fenerbahçe randevusu için Terim'in öğrencisi olan Hamza Hamzaoğlu'nun ise nasıl bir yol izleyeceği merak konusu haline geldi. Ancak alınan bilgiye göre Hamzaoğlu'nun, derbiyi de diğer maçlar gibi gördüğü ve karşılaşmadan bir gün önce yapılacak idman sonrasında takımın kampa gireceği öğrenildi.
 
Melo'dan, Hamit'e tebrik var
 
Cim Bom'da belinden geçirdiği operasyon sebebiyle Şükrü Saracoğlu'ndaki Fenerbahçe derbisinde de forma giyemeyecek olan Felipe Melo'nun, Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında onun yerine forma giyen Hamit Altıntop'u tebrik ettiği öğrenildi. Maçın hemen ardından Hamit'e performansından ötürü övgüler yağdırdığı öğrenilen Brezilyalı oyuncunun, “Sahada gerçekten çok iyiydin. Maçı kazanmamızda senin de payın büyüktü. Bu futbolunu, Fenerbahçe karşısında da sergileyeceğine inancım tam” sözleriyle de, takım arkadaşını motive ettiği bildirildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!