comScore

Galatasaray Galatasaray

Hamdi Yasaman: 'Kadıköy'e gitmek güvenli değil'

02 Mart 2015, Pazartesi 09:23
Hamdi Yasaman: 'Kadıköy'e gitmek güvenli değil'

Galatasaray'ın iki numarası Hamdi Yasaman'dan pazar günkü Fenerbahçe derbisi öncesi ilginç açıklamalar...

Spor Toto Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren Fenerbahçe-Galatasaray derbisine 6 gün kala, sarı kırmızılıların 2. Başkanı Hamdi Yasaman ilginç bir çıkış yaptı. Başkan Duygun Yarsuvat, Kadıköy'e gitme kararı alırken Galatasaray'ın 2 numarası derbiye gitmeyeceğini söyledi. 
 
Hürriyet'in “Yönetimi olarak Kadıköy'e gidecek misiniz” sorusuna Yasaman, “Kadıköy'deki derbiye gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü ben Kadıköy'e gitmeyi güvenli görmüyorum. Orada Galatasaray'a kötü ve küfürlü tezahüratın olacağını biliyorum. Zevk almayacağım bir şeye neden gideyim” ifadelerini kullandı.
 
"TRİBÜN NEFRET İSTİYOR"
 
Tribünlerin barış değil nefret istediğini belirten Galatasaray'ın 2 numarası “Futboldaki atmosferi yumuşatmak, kulüpler arasındaki şiddeti ve nefreti azaltmak lazım. Ama şu anki ortam böyle değil. Türkiye'deki politik ortam da nefret hislerini öne çıkardı. Hepimiz bir şeylerden nefret ediyoruz. Bu spora da, futbola da yansıdı. Ayrıştık. Toplumun, ülkenin en büyük sorunu bu. Herkes birbirinden nefret ediyor. Önce bunu düzeltmek lazım” dedi.
 
"HAKEM NE YAPSA KABAHATLİ OLACAK"
 
Derbiler öncesi dostane mesajları hep kendilerinin verdiğini belirten Yasaman “Fenerbahçe yöneticileri ise derbiye 1 hafta kala çıkıp ‘Buraya istemediğimiz hakem giremez' mesajı veriyor. Yani bizim lehimize karar vermeyen hakem giremez, girerse de çıkamaz diyorlar. Atmosfer iyi değil. Başkan böyle konuştuğu içinde sahadaki hakem ne yapsa kabahatli olacak” diye konuştu.
 
Başkan Duygun Yarsuvat'ın Kadıköy'deki derbiye gideceğini belirten Yasaman, “Aziz Yıldırım ile de el sıkışıp maçı izlerler ise iyi bir görüntü olur. Aslında bunlar olması gereken doğru şeyler. Derbilerdeki seyirci yasağı ise Galatasaray kulübü olarak bizim hoşumuza gitmeyen bir konu” yorumunu yaptı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!