comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'da Felipe Melo'nun yerine kim oynayacak?

25 Şubat 2015, Çarşamba 10:20
Galatasaray'da Felipe Melo'nun yerine kim oynayacak?

Galatasaray'da Felipe Melo'nun ameliyatından sonra takımda üç alternatif oluştu: Hamit Altıntop, Yekta Kurtuluş, Blerim Dzemaili...

Galatasaray kulüp doktoru Yener İnce, Felipe Melo'nun yaşadığı bel fıtığıyla ilgili şu detayları verdi: “Sivasspor maçından önce bel ağrısında hiç beklemediğimiz bir rahatlama oldu. Ancak bu kez diz altına vuran bir ağrı başladı. Bu çok tipiktir. Fıtıktaki bir parçanın kopup, kanala düşerek oradaki kökü baskı altına aldığı bir ağrıdır. Yaptığımız tetkiklerle oynamasının uygun olmadığına karar verdik. Kendisine ilettik, teknik ekip de bize güvendi. İyi ki oynamamış. Zaten ameliyat yapmasaydık, ‘motor bulgu' dediğimiz sıkıntılar başlardı. Bu başlama aşamasında tedavi edildi.”

‘Tam zamanında operasyon'
 
Konuyla ilgili uzmanlar ise şunları söyledi: “Fıtık sporcularda görülen bir hastalıktır. Bu fıtık tedavilerle oynatılır. Melo'da ise iki kemiğin arasındaki elastik doku, dışarıya doğru çıkıp sinire baskı yapmıştır. Parçanın kopup kanala düşmesi halinde tablo bir anda ciddileşebilir. Kopan parça çıkartılmazsa felçle sonuçlanabilir. Bel ağrısının birden geçip, bacaktaki ağrının belirginleşmesi, takım doktorunu da bu yönde şüphelendirmiştir.”
 
Melo'nun yokluğunda alternatifler

Hamit Altıntop
 
Sezonun ikinci yarısında forma girdi. Sakatlığın etkilerinden kurtulunca, Sivasspor maçında son derece başarılı bir performans gösterdi. tecrübeli oyuncu formaya en yakın isim.
 
Blerim Dzemaili
 
Hamza Hamzaoğlu'nun son tercihi durumunda. Uzun süredir formaya hasret kalan isviçreli futbolcu, tecrübesiyle ilk 11'de şans bekleyecek.
 
Yekta Kurtuluş
 
Ne zaman görev verilirse elinden gelenin en iyisini yaptı. tecrübeli ve bu bölgede oynamaya çok alışkın. artık daha fazla forma şansı bulacaktır.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!