comScore

Galatasaray Galatasaray

Adnan Öztürk'ten yönetime Soma tepkisi!

23 Şubat 2015, Pazartesi 09:20
Adnan Öztürk'ten yönetime Soma tepkisi!

Atletico maçının gelirini 7 aydır Soma'ya yollamayan Galatasaray yönetimine tepkiler sürüyor.

Galatasaray'ın eski başkan yardımcısı Adnan Öztürk, Sarı-Kırmızılı kulüpte yaşanan ‘Soma'ya yardım parası niye halen gönderilmedi' tartışmasına farklı bir boyut getirdi. Duygun Yarsuvat yönetiminin üzerindeki baskı gittikçe büyürken, Öztürk de camiaya dikkat çekici bir mesaj verdi.
 
Galatasaray'ın mayıs ayındaki kongresinde başkanlığa aday olacağını geçtiğimiz ay açıklayan Öztürk, kulüpte uzun süredir yönetimsel zafiyet yaşandığını ifade etti. Atletico Madrid ile 6 Ağustos'ta oynanan yardım maçının yaklaşık 1.4 milyon liralık gelirinin aradan geçen 7 aylık süreye rağmen hâlâ kulüp kasasında durmasıyla ilgili olarak “Senelerdir hangi işi doğru yapıyoruz ki bunu da doğru yapacağız! Biz yardım toplarız, hesabını bilmeyiz, muhtaç olana ulaştıramayız. Biz yardım toplarız, yanan binamızı yapamayız. Bu camia iş yapma kabiliyetini yitirmiştir” dedi.

TARİHİ BİNA KÜL OLMUŞTU
 
Öztürk'ün bahsettiği yangın, 22 Ocak 2013'te Galatasaray Üniversitesi Ortaköy kampüsünde yaşanmıştı. Üniversitenin yerleşkesinde bulunan tarihi binada çıkan yangın büyük maddi hasara yol açmış, çatışı çöken bina kullanılamaz hale gelmişti.
 
MADENCİ EŞİ: SAYGISIZLIK
 
Duygun Yarsuvat başkanlığındaki Galatasaray yönetiminin Soma'ya yardım konusundaki ihmaline şehit madenci eşi Nursel Kocabaş'tan da tepki geldi. Bu durumun maden faciasında şehit olanlara da yakınlarına da saygısızlık olduğunu söyleyen Kocabaş "Maça ben de çocuğumla beraber gitmiştim ama ne yazık ki elde edilen gelir, biz şehit ailelerine gelmedi. Sadece haklarımızı istiyoruz. Bu yardımın nereye gittiğini gerçekten merak ediyorum. Bu olayı yetkililerin açıklığa çıkarmasını istiyorum" dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!