comScore

Galatasaray Galatasaray

İşte Hamzaoğlu'nun Balıkesirspor'u imha planı

15 Şubat 2015, Pazar 15:46
İşte Hamzaoğlu'nun Balıkesirspor'u imha planı

Galatasaray teknik direktörü, Balıkesirspor maçının taktiğini belirledi. Sarı kırmızılı teknik adam, oyuncularından özellikle maçın ilk yarısında skor avantajını ele geçirmek için sık sık hücum yapmalarını istiyor.

Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki taktik antrenmanlarda hücum organizasyonları üzerine çalışmalar yaptıran Hamzaoğlu, oyuncularına bu anlayışı ezberletmeyi hedefliyor. Rakip sahada pres ve hücuma çıkışlara büyük önem veren Hamzaoğlu, oyuncularına sık sık uyarılarda bulunuyor. Balıkesirspor maçı hazırlıklarında da bu anlayışı benimseyen genç teknik adam, TT Arena'da rakibi baskı altına almak amacında.
 
Oyuncularından Balıkesirspor'un puan durumundaki yerini önemsememelerini isteyen Hamzaoğlu, ligin ilk yarısındaki maçı örnek gösteriyor. Balıkesir'deki mücadelede rakibine 2-0 mağlup olan sarı kırmızılılar sezonun en düşük performanslarından birini sergilemişti.
 
Mancini ve Prandelli döneminde daha çok savunmaya ağırlık verillirken, Hamzaoğlu'nun gelişi ile birlikte sarı kırmızılı ekip bambaşka bir anlayış ile sahaya çıkmaya başlamıştı. Hücum felsefesini geliştirmek için özel çalışmalar yaptıran Hamzaoğlu, oyuncularından öncelikle atak yapmayı düşünmelerini istiyor.
 
Galaatasaray, Hamzaoğlu'nun göreve geldiği günden bu yana ligde 8 maçta 19 gol atıp kalesinde 7 gol gördü. Sarı kırmızılı ekip bu karşılaşmalarda 6 galibiyet alıp 2 kez berabere kaldı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!