comScore

Galatasaray Galatasaray

George Hagi, 50. yaşını kutluyor

05 Şubat 2015, Perşembe 13:50
George Hagi, 50. yaşını kutluyor

Galatasaray'ın efsane oyuncusu Gheorghe Hagi, bugün 50. yaşını kutluyor. Romanya'nın yetiştirdiği en ünlü futbolcu, "Karpatların Maradona'sı" olarak anılan Galatasaray'ın efsanevî 10 numarası bugün başarılara dolu 50 yılı geride bıraktı.

5 Şubat 1965'te Köstence'de dünyaya gelen Kral için Romanya'da bir çok internet haber sitesi özel video yayınladı. İnternet medyası Hagi'nin dünden bugüne başarılarını sıraladı. Spor haber sitesi Pro sport, ilgi çeken videosunda 28 ülkeden Hagi hayranlarını buluşturdu. Görüntülerde Avustralya'dan Arjantin'e, Nijerya'dan İzlanda'ya kadar birçok kişi Hagi'nin 50. doğum gününü kutladı.

Gheorghe Hagi, sosyal paylaşım sitesinden "Tüm dünyadaki taraftarlarıma sonsuz teşekkürler!" mesajını Türkçe, Romence ve İngilizce yayınladı.
Romen gazeteleri, Hagi'nin doğum gününden dolayı özel sayılar çıkardı. Hagi'nin çocukluk yıllarından günümüze kadar hayat hikayesini sayfalarına taşıyan gazeteler, 10 numara ile özdeşleşen futbolcu için Hagi 5x10 logosu kullandı.

PROTOKOLDEN DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Devletin önde gelenleri de Hagi için doğum günü mesajı yayınladı.

Başbakan Victor Ponta mesajında, "Bugün Hagi için değil, bütün Romenler için özel bir gündür. Hagi ile birlikte Romanya yarım asır geçirdi. Hagi bizi sayısız zaferlerle defalarca sevindiren biri olmuştur. Romanya'yı ve Romenleri tanıttı. Çok teşekkür ediyoruz. Nice sağlıklı yıllara." ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Gabriela Szabo da, "Hagi ismi 'Haydi Romanya' sloganı ve milli takımdaki 10 numara ile özdeşleşmiştir. İnsan ve profesyonelizm olarak Romen halkının gururu olmuştur. Hagi gibi insanlarla Romanya daha iyimser ve güçlü olacaktır. Sağlıklı nice yıllar diliyorum." diye konuştu.

HAKAN ŞÜKÜR DE SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Bu arada Gheorghe Hagi'nin kaptanlığını yapan takım arkadaşı Hakan Şükür ise takım arkadaşının 50. yaş gününü sosyal medyadan paylaştığı bir resimle kutladı.

Hakan Şükür, "Galatasaray'da omuz omuza, sırt sırta nice goller ve başarılar yaşadık.. Nice yıllara Cika, iyi ki doğdun. sağlıklı nice başarılı yıllara." diyerek duygularını dile getirdi.



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!