comScore

Galatasaray Galatasaray

Muslera bu yüzden iyi

03 Şubat 2015, Salı 09:14
Muslera bu yüzden iyi

Bursaspor maçındaki hezimeti önleyen Fernando Muslera'nın son haftalardaki çıkışında, iki kaleci antrenörüyle birlikte çalışmasının büyük payı var. İşte Uruguaylı eldivenin antrenmanlar sırasında fark yaratmasının ve performansının altında yatan unsurlar...

Türk Telekom Arena'daki müthiş kapışmada Bursaspor'dan 1 puanı kurtaran Galatasaray, kaleci Fernando Muslera'ya duacı... Timsah karşısında deyim yerindeyse hezimeti önleyen Uruguaylı file bekçisi, yaptığı kritik kurtarışlarla bu takımın en değerli oyuncusu olduğunu ortaya koydu. Peki Muslera'nın son haftalardaki bu yükselişi nereden kaynaklanıyor? FANATİK konuyu araştırdığında ilginç bir gerçekle karşılaştı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde biri Claudio Taffarel, diğeri de Fadıl Koşutan olmak üzere iki kaleci antrenörüyle birden çalışan Fernando Muslera, bu idmanlardan büyük verim sağlıyor. İki kaleciyle çalışmanın faydaları ise şöyle sıralanıyor:

1-Yüzde 100'le çalışıyor
 
Kaleci antrenmanlarındaki fizik ve çabukluk çalışmalarında süre çok önemlidir. Her türlü çalışmada iki antrenörün aynı anda bulunması, Muslera'nın antrenman boyunca yüzde 100 çalışmasını sağlıyor. Böylelikle antrenmanın hiçbir anı boş geçmiyor.
 
2- İki değil, dört göz birden!
 
İki antrenör çalışmalar esnasında Muslera'nın yaptığı hataları not ediyor ve daha sonra bu hataları kendi arasında değerlendirip özel çalışma programı hazırlıyor. Yani Muslera'nın üzerinde 2 değil, 4 göz birden oluyor.
 
3- Özel analiz programı
 
Kalecilere özel hazırlanan analiz programıyla Muslera'nın dinlenme saatleri ve bölümleri ayarlanıyor.
 
4- Dinlenme fırsatı var
 
Ziraat Türkiye Kupası gibi yan organizasyonlarda Eray İşcan ve Sinan Bolat gibi isimlere görev verilmesi, Muslera'nın dinlenmesine fırsat tanıyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!